Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Star: Πότε θα πάρουμε μια ανάσα 

Θα βοηθήσει το κλείσιμο των σχολείων - Προειδοποίηση σε καπνιστές 

 

Για το πότε θα πάρουμε μια ανάσα από την «επέλαση» του κορωνοϊού μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου, o Καθηγητής Πνευμανολογίας και Εντατικολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.  

13 θάνατοι από κορωνοϊό μόνο τις τελευταίες ώρες: 1.010 συνολικά! 

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος  τα κρούσματα θα προηγηθούν των διασωληνωμένων  κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα. «Πρώτα θα σταθεροποηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων  - και ελπίζω και να μειωθεί - και εν συνεχεία θα συμβεί το ίδιο στον αριθμό των διασωληνωμένων» δήλωσε.
   
Για να γίνει βέβαια αυτό,  όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.  «Ελπίζω ότι ο φόβος θα οδηγήσει τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα όπως έκαναν  την άνοιξη» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος και συμπλήρωσε:  «Μέτρα  υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται». 

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 μ. μ έως 5 π.μ!

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε ότι συνάδελφός του «έχασε» χθες στην κλινική του  47χρονο που νόσησε ξαφνικά και δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ υπογράμμισε από την προσωπική του εμπειρία ότι «έχουμε οκτώ διασωληνωμένους κάτω των 30 ετών!» .

Από κορωνοϊό πέθανε γιατρός της Βουλής σε ηλικία 52 ετών!    

«Να μη γεμίσουμε τις κλινικές γιατί θα χάσουμε το 40% των ατόμων που θα νοσηλευτούν» προειδοποίησε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ ειδική προειδοποίηση απηύθυνε στους καπνιστές, με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων. «Θα βοηθήσει το μέτρο για τα σχολεία. Έξω από το Λαϊκό υπήρχε συνωστισμός μεγαλύτερων σε ηλικία  (έξω από στο σχολείο) ενώ πάρα πολύ καπνιστές έβγαζαν συχνά τη μάσκα για να καπνίσουν» σημείωσε, για τον διπλό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι καπνιστές, όχι μόνο από τις συνέπειες της ίδιας της βλαβερής συνήθειας, αλλά και γιατί τους αναγκάζει να μένουν εκετεθειμένοι, χωρίς μάσκα.          


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top