Κρούσματα στις φυλακές Διαβατών - Νικολάου: «Θα γίνουν τεστ σε όλους»

Σε τρεις ζώνες χωρίστηκαν οι φυλακές

φυλακές Διαβατών

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Διαβατών μετά τον εντοπισμό 65 θετικών κρουσμάτων, εκ των οποίων 59 κρατούμενοι και οι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Τα κρούσματα αυτά έχουν διαγνωσθεί από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τώρα. Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τεστ σε όλους στο κατάστημα κράτησης, που πλέον τίθεται σε κατάσταση αυξημένου ελέγχου. Επίσης, οι φυλακές έχουν χωριστεί από την περασμένη Παρασκευή 6/11 σε τρεις ζώνες.

«Καταγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και κάναμε αυτοψία στο χώρο των φυλακών, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες για την βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε η κ. Νικολάου. 

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν μολυνθεί, είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα.

Στα μέτρα που λαμβάνονται μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων, είναι ο περιορισμός των μεταγωγών στις απολύτως απαραίτητες, ενώ σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κατάστημα κράτησης έχει εφοδιαστεί με υγειονομικά υλικά, γάντια, μάσκες, ειδικές φόρμες για τους εργαζόμενους και αντισηπτικά.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τη διοίκηση των φυλακών, όσο και με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να προστατέψουμε την υγεία των εργαζόμενων και των κρατουμένων» κατέληξε η ίδια.

Σε τρεις ζώνες χωρίστηκαν οι φυλακές

Ύστερα από την επιβεβαίωση των κρουσμάτων η κινητοποίηση στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, σε τρεις ζώνες.

Στη μία από τις τρεις ζώνες κρατούνται οι θετικοί στον κορωνοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) επισημαίνεται, ακόμη, ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διηνήργησε ελέγχους σε όλο το κατάστημα κράτησης, οι θερμομετρήσεις και απολυμάνσεις είναι καθημερινές και γίνονται συνεχώς τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top