Τσιόδρας: Τρία τα ελπιδοφόρα εμβόλια - Αποτελέσματα ως το τέλος του έτους

«Η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η Ε.Ε»

«Πιστεύω ότι η πανδημία θα τελειώσει με ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στο τέλος του έτους με αρχές του επόμενου. 

Τσιόδρας: «Ποτέ ξανά δεν είχαμε 1.600 νοσηλευόμενους με πνευμονία»

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων ανέφερε επίσης πως τρία είναι τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής, για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς. «Όσα μελετούν τη φάση 3 έχουν καλά αποτέλεσμα στις προηγούμενες φάσεις», είπε. Μάλιστα, ανέφερε πως ακολουθούν τους τρεις πρωτοπόρους, άλλα τέσσερα εμβόλια και την επόμενη χρονιά και τα υπόλοιπα.

Σε καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου η χώρα

Ωστόσο, σημείωσε πως η προσπάθεια για το εμβόλιο έχει πολλά εμπόδια και «κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε κάποιες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.  Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Έχουμε κάποια θετικά στοιχεία και για την αποτελεσματικότητα και για την ασφάλεια από τη μελέτη της φάσης 1 και 2» είπε.

«Τα εμβόλια αυτά έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης για αυτό και θέλουν ειδικό χειρισμό» εξήγησε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τον πληθυσμό. Ήδη εκπονούμε ένα σχέδιο ταχύτατου εμβολιασμού με βάση τις ποσότητες που θα έχουμε στη διάθεσή μας» κι εξήγησε ότι θα υπάρχουν εμβόλια που δε θα γίνονται σε φαρμακεία γιατί απαιτούν ειδικές συνθήκες μετακίνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top