Γώγος: Κοντά σε lockdown και η Αττική – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα μέτρα

«Ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σ' έναν μήνα»

Απόσπασμα της συνέντευξης του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου

Σε ισχύ είναι από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά κρίσιμη» και πρόσθεσε ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι κοντά σε lockdown.

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύουν από αύριο σε κάθε περιοχή της χώρας

«Υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις. Δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες» είπε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι στη Θεσσαλονίκη  έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές Covid. «Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική» ανέφερε και σημείωσε ότι «είμαστε κοντά στο να γίνουμε Θεσσαλονίκη».

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Κλείνουν Λύκεια και ΑΕΙ

Για τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης, για τα οποία αποφασίστηκε να κλείσουν, ο καθηγητής εξήγησε ότι τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες και «με δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από έναν μήνα».

Παρόλο που η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν αποκλείεται τα μέτρα να παραταθούν, ανέφερε. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού».

Σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων είπε ότι «μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε». Ωστόσο, επεσήμανε ότι από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει τους επόμενους μήνες και τόνισε ότι πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας.

Ο κ.Γώγος είπε επίσης ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων και κάποια από αυτά να παραταθούν μέχρι τότε.

Τέλος, ανέφερε ότι με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε έναν μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top