Νίκος Αναστασιάδης:Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας

Στην τελετή παραβρέθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε μια λιτή τελετή και τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από το κορωνοϊό ο Δήμαρχος Αθηναίων επέδωσε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας στον Νίκο Αναστασιάδη. 

Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας της πόλης των Αθηνών αποτελεί ύψιστη διάκριση και αναγνώριση των προσπαθειών του Προέδρου Αναστασιάδη για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, την κραταίωση των άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, της  ακλόνητη δέσμευση του για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παγκόσμια, με βάση της αρχές του διεθνούς δικαίου».

«Ως αδελφό μας λοιπόν σας καλωσορίζουμε τιμώντας στο πρόσωπό σας όλους τους Κυπρίους. Τους αγώνες και τις αγωνίες τους. Την αξιοπρέπειά τους και το κουράγιό τους» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέλαβε το μετάλλιο με ιδιαίτερη συγκίνηση.

«Έχω πλήρη συναίσθηση της δικής μου υψηλής ιστορικής, πολιτικής και ταυτόχρονα ηθικής ευθύνης, που η απονομή αυτή με βαραίνει απέναντι στον Κυπριακό και ευρύτερο Ελληνισμό», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Η βράβευση έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τελετή παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλάι πλάι μέσα στους αιώνες, διατηρώντας αδιάρρηκτους,  αδελφικούς δεσμούς. Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να συγχαρώ τον Νίκο Αναστασιάδη για τον μεγάλο του αγώνα για τον Κυπριακό λαό, αλλά και για τη σταθερή δέσμευσή του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Ένας πολιτικός με όραμα και αξίες, μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για την πατρίδα του» ανέφερε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Στην ειδική τελετή βράβευσης παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες. Τον κύριο Αναστασιάδη συνόδευε η σύζυγος του Άντρυ.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top