Μακάβριο λάθος στη Ρόδο: Κήδεψαν άγνωστο στη θέση του ζωντανού πατέρα τους

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από δύο αδέλφια   

Μια μακάβρια υπόθεση με ένα απίστευτο λάθος σε κηδεία προκαλεί εμπλοκή της Δικαιοσύνης στη Ρόδο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική».  

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: 40χρονος έστελνε «ροζ» μηνύματα σε 12χρονη

Το λάθος γίνεται μεγαλύτερο γιατί  αυτή τη φορά δεν έγινε λάθος στην παράδοση σορών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μεταξύ νεκρού και… ζωντανού!      

Δύο αδέλφια κατέθεσαν συγκεκριμένα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου γιατί τους ειδοποίησαν αν κηδέψουν τον 73χρονο πατέρα τους, όπως και έπραξαν αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ο πατέρας τους ζει σε ίδρυμα και έγινε η ταφή άγνωστου στους ίδιους ατόμου!     

Προκαταρκτική έρευνα για την ίδια υπόθεση διέταξε ο πταισματοδίκης Ρόδου. 

Υδροστρόβιλος σκόρπισε τον πανικό στη Ρόδο

Στη μηνυτήρια  αναφορά που υπέβαλαν κατά παντός υπευθύνου τα παιδιά του 73χρονου,υποστηρίζουν:

«Στις 23 Απριλίου 2020, ο πρώτος από εμάς έλαβε μια κλήση από την Ασφάλεια Ρόδου και του ανακοινώθηκε ο θάνατος του πατέρα μας Μ.Φ.

Μάλιστα, του ζητήθηκε η μετάβαση στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου και ακολούθησε κατάθεση. Κατόπιν παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου για να γίνει η αναγνώριση και οι ακόλουθες διαδικασίες της παραλαβής της σορού, με σκοπό την ταφή. Πράγματι, αμέσως μετά ο πρώτος από εμάς μετέβη στο Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο μέρος φύλαξης των νεκρών, όπου και ζήτησε να δει τον πατέρα μας.

Αυτό δεν του επιτράπηκε, καθόσον του ανέφεραν ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη. Δεν του ανέφεραν για καμία εξέταση ταυτοποίησης μέσω γενετικού υλικού DNA και ουδέποτε του ζήτησαν κάποιο δείγμα για να βοηθήσει στην εξακρίβωση. Κατόπιν ακολουθήσαμε τη διαδικασία κηδείας και ταφής, βιώνοντας το πένθος, τον πόνο και την οδύνη των τέκνων που χάνουν τον γονιό τους».

Αναφέρουν μάλιστα ότι  έγινε και το μνημόσυνο των εννέα ημερών κα, όταν ετοιμάζονταν για το μνημόσυνο των 40 ημερών τους περίμενε μία απίστευτη έκπληξη καθώς το μεσημέρι της 26ης Μαΐου το ένα από τα αδέλφια δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο κηδειών, το οποίο ενημέρωσε ότι ο πατέρας τους ήταν ζωντανός και ότι το Ληξιαρχείο Ρόδου ισχυρίστηκαν  ότι έγινε… λάθος!

«Ο πατέρας μας ζει και βρίσκεται στο ίδρυμα Κολυμπίων Ρόδου από τα τέλη Ιανουαρίου 2020 και μάλιστα άρρωστος με άνοια, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζαμε, καθόσον ποτέ δεν είχαμε λάβει κάποιο τηλεφώνημα από κάποια κοινωνική υπηρεσία (…) Εμείς, όποια προβλήματα και να υπήρχαν στη μεταξύ μας σχέση και μας είχαν ήδη τραυματίσει από μικρά παιδιά, πάντα προσπαθούσαμε να τον προσεγγίσουμε. Θάψαμε τον πατέρα μας, υποφέραμε από ένα λάθος!» επισημαίνουν επίσης στη μηνυτήρια αναφορά τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top