Μητέρα δολοφονημένου αστυνομικού: «Να σαπίσουν στη φυλακή»

Μέσα από τη φυλακή μιλάει ένας από τους καταδικασθέντες

Αναβίωσε σήμερα στον Άρειο Πάγο, η υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη πριν από εννιά χρόνια, μετά από αίτημα αναίρεσης της ποινής του ενός εκ των δύο καταδικασθέντων. Υπενθυμίζεται ότι για το μακελειό καταδικάστηκαν δύο άνδρες με ποινή δις ισόβια, ενώ ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων αθωώθηκε, προκαλώντας την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  

Δολοφονία στου Ρέντη: «Να μη βγουν έξω οι δολοφόνοι των παιδιών μας»

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Σκυλογιάννη 

Η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού, Γιώργου Σκυλογιάννη, εξερχόμενη σήμερα από το δικαστικό μέγαρο είπε με δάκρυα στα μάτια: «Η δικαιοσύνη θα είναι πολύ σκληρή μπροστά σε αυτούς τους δολοφόνους. Κανένα ελαφρυντικό. Να σαπίσουν στη φυλακή που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού μου και του Γιαννάκη, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αφαιρέσουν δύο ψυχούλες 22 και 23 ετών. Η Δικαιοσύνη θα λάμψει και πρέπει να δοθεί μια μεγάλη τιμή στον Γιώργο και τον Γιάννη, να συνεχίσει το χαμόγελό τους να μας δίνει δύναμη. Τα παιδιά ήταν στο καθήκον και μας τα πήραν μέσα από την αγκαλιά μας».

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ένας από τους πρώην καγηγορούμενους, ο οποίος έχει αθωωθεί. «Ήταν αγενέστατος και απρεπέστατος. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να χαϊδέψει έναν δολοφόνο. Ήταν και είναι εμπλεκόμενος στη δολοφονία των παιδιών» δήλωσε η Λεμονιά Παπαναστασίου

Tι λέει ο κατηγορούμενος μέσα από τη φυλακή

Ο καταδικασθείς σε δις ισόβια και 92 χρόνια που κατέθεσε αίτημα αναίρεσης της ποινής του, μίλησε μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

«Εγώ υποστηρίζω στην αίτηση αναίρεσής μου ότι όχι μόνο δεν πυροβόλησα, δεν ήμουν καν μπροστά στο συμβάν. Ήμουν 7 χλμ. πιο μακριά. Κατηγορούμαι για δύο ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες που όχι μόνο δεν έχω κάνει, δεν ήμουν καν στη συμπλοκή. Τη ληστεία την έκανα εγώ, το παραδέχτηκα κι έχω πληρώσει γι’ αυτό το αδίκημα. Μπήκα στο αυτοκίνητό μου και δέχτηκα κλήση από τους άλλους, “έλα να μας πάρεις”. Όταν έφτασα είχαν ήδη κλείσει με κορδέλες τον δρόμο. Δεν υπάρχει πουθενά dna και αποτυπώματα δικά μου. Για την πράξη της ανθρωποκτονίας είμαι αθώος. Λυπάμαι για τα παιδιά, γιατί είμαι κι εγώ πατέρας τεσσάρων παιδιών» υποστήριξε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top