Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για την κράτηση του 14χρονου μαθητή

Τι αναφέρει για τα επισκεπτήρια

Τη δική της απάντηση έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η ΕΛΑΣ για την υπόθεση κράτησης του 14χρονου μαθητή, που είχε συλληφθεί την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη μαθητική πορεία.

Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σύμφωνα με όσα ανέφερει στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

•    Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

Βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κατοχή συλληφθέντων στη μαθητική πορεία

•    Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.

•    Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

•    την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του

•    την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του

•    την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Τέλος, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top