Φονική πυρκαγιά Μάτι: Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο η Ρένα Δούρου

Μετά από 12ωρη απολογία στις εισαγγελικές αρχές για τους χειρισμούς της

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τους εγκαυματίες που σώθηκαν από τις φωτιές στο Μάτι

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Ρένα Δούρου, μετά τη 12ωρη απολογία της για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα το πρωί, ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τους χειρισμούς της, κατά τη φονική φωτιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, στις 23 Ιουλίου 2018.

Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η Ρένα Δούρου

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη, κατηγορίες που αντιμετωπίσουν επίσης 19 ακόμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής.

Το υπόμνημα της Ρένας Δούρου

Σύμφωνα με το υπόμνημα με τις εξηγήσεις που είχε καταθέσει η Ρένα Δούρου, υποστήριζε ότι εκείνη έπραξε το καθήκον της. Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια δεν έχει ευθύνη για την κατάλαξη της πυρκαγιάς. «Η αυτοδιοίκηση δεν σβήνει φωτιές, ούτε απομακρύνει προληπτικά χωρίς την εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ίδες κατηγορίες απολογήθηκαν πρόσφατα ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top