Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας - Πώς παγίδευαν τις ανήλικες

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ατόμων

Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αλλοδαπών Αρχών, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση - ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι κάνοντας χρήση διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών ανέβαζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποβλήθηκαν μηνύσεις σχετικά με δύο χρήστες των social media. Ο πρώτος, προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο από αυτές.

Ο δεύτερος, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε βάρος ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και ένας σκληρός δίσκος. 

Σημειώνεται ότι, οι δύο ημεδαποί με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου ημεδαπού και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top