Κουκάκι: Ως μέλος της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών θεωρείται ο 42χρονος

Πρώτοτυπη προκήρυξη στα αρχεία σκληρού του δίσκου - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο ρεπορτάζ του Star, η προσαγωγή στον Εισαγγελέα των τριών συλληφθέντων -του  42χρονου κι ενός ζευγαριού- και το χρονικό της υπόθεσης

Αποκαλύψεις έφεραν τα στοιχεία από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε στο σπίτι του 42χρονου στο Κουκάκι, ο οποίος συνελήφθη κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και προφυλακίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. 

Γιάφκα Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στην κατοικία του στο Κουκάκι, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο έγγραφο σε μορφή «pdf», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Γιάφκα Κουκάκι: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τρεις συλληφθέντες

Επίσης, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «pdf» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32. Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δε φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

«Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας πως οι σχετικές έρευνές της συνεχίζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top