Καταλήψεις: Καταγγελία για ξυλοδαρμό και προσαγωγές μαθητών στα Εξάρχεια

27 συλλήψεις ανήλικων στο κέντρο της Αθήνας

Διάλογο με ανοιχτά σχολεία ζητά η κυβέρνηση. Ωστόσο, σε άλλες σχολικές μονάδες οι μαθητές «τραβάνε το σχοινί», ενώ αλλού η κατάσταση φαίνεται πως εξομαλύνεται. Την Τρίτη, πάντως, σύμφωνα με καταγγελίες, νεαροί σε σχολείο στα Εξάρχεια που τελεί υπό κατάληψη, ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς.  

Καλαμάτα: Ξύλο μεταξύ γονιών και μαθητών έξω από υπό κατάληψη σχολείο

Σύμφωνα με καταγγελίες στο 46ο γυμνάσιο Αθηνών η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τα ξημερώματα προκειμένου να εμποδίσει μαθητές να ανεβάσουν πανό στα κάγκελα του σχολείου τους, όπου κάνουν κατάληψη. 

Σύμφωνα, πάντως, με την αστυνομία, στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή γύρω από το σχολείο έγινε προσαγωγή δύο υπόπτων 17 και 18 ετών που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις. Αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Θετικοί τρεις μαθητές στον κορωνοϊό σε κατάληψη στη Νέα Σμύρνη!

27 συλλήψεις ανήλικων στο κέντρο της Αθήνας

Η αστυνομία θωρακίζει τις περιοχές γύρω από τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας, αφού ανησυχία επικρατεί για τους εξωσχολικούς στις καταλήψεις. Μέχρι τώρα  27 ανήλικοι έχουν συλληφθεί για ληστείες και κλοπές. 

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν στις 21 Σεπτέμβρη, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σήμερα εκτιμάται πως περισσότερα από 350 σχολεία απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω καταλήψεων ενώ ακόμη 150 τμήματα ή σχολεία λόγω κορωνοϊού. 

Άνοιξαν σχολεία στον Κορυδαλλό – Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Στα περιφερειακά σχολεία φαίνεται ότι ο διάλογος κερδίζει έδαφος. Από τα 5 σχολεία  που τελούσαν υπό κατάληψη στον Κορυδαλλό, τα 3 άνοιξαν και οι μαθητές επέστεψαν στις τάξεις.

Και στη Θεσσαλονίκη  η κατάσταση φαίνεται πως εξομαλύνεται. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top