Κορωνοϊός: Τελειώνουν οι ΜΕΘ - Επιπλέον νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας

«Γονάτισε» το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - Δεκάδες εισαγωγές ασθενών

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Αττική με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να βρίσκεται για ακόμη μια μέρα σε υψηλό επίπεδο, όπως και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ.

Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική μετά τον αριθμό - ρεκόρ των κρουσμάτων!

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 453 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 184 εντοπίστηκαν στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο και 174 στην Αττική, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων άγγιξε τους 79.

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - 453 νέα, τα 174 στην Αττική

Η κατάσταση στα νοσοκομεία φαίνεται ότι είναι δύσκολη, με τις ΜΕΘ σε μεγάλα νοσοκομεία να μειώνονται δραματικά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία φαίνεται να τελειώνουν. Χαρακτηριστικά, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» δε διαθέτει άλλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το «Σωτηρία», διαθέτει τέσσερις, το «Αττικόν» τρεις και το «Θριάσιο» μία.

Κορωνοϊός: Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον συνωστισμό σε πλατείες - Τα μέτρα

Και άλλα νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Εξαιτίας της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό που φαίνεται ότι καταφθάνουν κατά δεκάδες καθημερινά, στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνουν επίσης του «Λαϊκό», το «Ιπποκράτειο» και το Γεννηματά.

«Γονάτισε» το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Όσα είπε για τα περιστατικά κορωνοϊού στα νοσοκομεία ο καθηγητής πνευμονολογίας και υπεύθυνος της κλινικής Covid του «Ευαγγελισμού» Γιάννης Καλομενίδης.

O καθηγητής πνευμονολογίας και υπεύθυνος της κλινικής Covid του «Ευαγγελισμού» Γιάννης Καλομενίδης μίλησε στο Star και έκρουσε το καμπανάκι για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η πίεση στα νοσοκομεία είναι πενταπλάσια συγκριτικά με την έξαρση την εαρινή. 

«Ανοίγουν επιπλέον πτέρυγες ΜΕΘ, θα ανοίξουν και ανοίγουν περισσότερες κλινικές Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, άρα μπαίνουμε σε μία πάρα πολύ θερμή περίοδο για όλο το προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα», είπε.  

Επίσης πρόσθεσε ότι στον Ευαγγελισμό τις τελευταίες ημέρες σε κάποια μέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο μπορούν να μπουν από 25 μέχρι 45 ασθενείς κορωνοϊού στην κλινική.

«Η συνθήκη πάντως είναι τέτοια που είναι υψηλής επικινδυνότητας για το κατά πόσο θα μπορέσει το σύστημα το οποίο είναι αυτή τη στιγμή όπως είναι να τα φέρει εις πέρας», κατέληξε.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top