Κακοκαιρία Ιανός: Αγριεύει τα μεσάνυχτα - Στο επίκεντρο Αττική και Εύβοια

Αναμένεται να πέσουν τεράστιες ποσότητες νερού

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε στο πέρασμά του η κακοκαιρία «Ιανός», καθώς προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τη Φθιώτιδα. Ο κυκλώνας αναμένεται να διαρκέσει και τις επόμενες ώρες και θα «χτυπήσει» και την Αττική.

Ιανός: Στο έλεος του κυκλώνα η δυτική Ελλάδα - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Αυτή τη στιγμή ο «Ιανός» βρίσκεται πάνω από Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, έχει όμως μεγαλύτερη ένταση στην Αιτωλοακαρνανία και τον Πύργο. Έτσι, θα παραμείνει μέχρι αργά το βράδυ. Τα ξημερώματα θα αφήσει τα Επτάνησα και θα «χτυπήσει» την Πελοπόννησο, ενώ στις 11 το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να κινηθεί προς τον νομό Μεσσηνίας, με την Καλαμάτα να βρίσκεται στη δίνη.

Κακοκαιρία Ιανός: Καταργούνται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στις 4 το απόγευμα φαίνεται να «σπάει» σε δυο κομμάτια, στην ουσία, όμως, πυροδοτείται ένα νέο σύστημα από τη σύγκλιση Νοτίων και Βορείων ανέμων, γι΄αυτό και έχουν προκληθεί πλημμύρες στη Φθιώτιδα. Την ίδια ώρα ισχυρές καταιγίδες σε Αθήνα, Ελευσίνα, Μέγαρα και Κόρινθο.

Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αττική

Την Αττική και τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας θα χτυπήσει από το βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρίας «Ιανός» την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, αλλά και η πόλη της Αθήνας.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο Star, είναι πολύ πιθανό να πέσουν στην Αθήνα έως και 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα, προκαλώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Νοτιότερα θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ιανός» το Σάββατο

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός» θα επηρεάσει τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top