Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε δάσκαλο που παρενόχλησε 9χρονη μαθήτρια

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Αστυνομία - περιπολικό

Σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας δάσκαλος Αγγλικών μετά από καταγγελία μαθήτριας ότι την θώπευσε εν ώρα μαθήματος, σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος ανήλικης που δεν ξεπέρασε το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο δάσκαλος είχε αθωωθεί δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο, αλλά κατά των αθωωτικών αποφάσεων ασκήθηκαν ισάριθμες εφέσεις, η πρώτη από εισαγγελέα Εφετών και η δεύτερη από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ακολούθησε νέα δίκη, η τρίτη κατά σειρά.

Η καταγγελία της μαθήτριας

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η τότε 9χρονη μαθήτρια της τρίτης δημοτικού εκμυστηρεύτηκε αρχικά το τι είχε συμβεί σε δύο συμμαθήτριές της και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους οικείους της αλλά και στη διευθύντρια του σχολείου, ενώ ακολούθησε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία διαβάστηκε το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει τότε η μαθήτρια στην αστυνομία.

Τι είπε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη και απέδωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας σε «μυθοπλασία». 

«Οι μυθοπλασίες είναι συχνές σ' αυτήν την ηλικία» είπε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος στη διάρκεια του μαθήματος είχε κάνει παρατήρηση στην μαθήτρια.

«Ίσως η παρατήρησή μου ήταν αυστηρή. Τείνω προς την εκδοχή ότι το πήρε βαριά» απάντησε, όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας γιατί η ανήλικη προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο ίδιος ελέγχθηκε πειθαρχικά και η έρευνα ήταν απαλλακτική, οπότε μετά την προσωρινή του παύση επέστρεψε στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top