Νοσοκομείο Αττικόν: Έτσι έγινε η επίθεση στη νοσηλεύτρια

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Νέα στοιχεία για την επίθεση στην άτυχη νοσηλεύτρια το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Αττικόν» έρχονται στο φως. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 59χρονος ασθενής είχε κάνει επέμβαση στον πνεύμονα στις 19 Αυγούστου και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο. Τα ξημερώματα, χτύπησε το ειδικό κουδούνι για να καλέσει μια από τις νοσηλεύτριες της βάρδιας. 

Τραγωδία στο Αττικόν: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε

Στη συνέχεια, κρύφτηκε πίσω από την πόρτα του θαλάμου και όταν η νοσηλεύτρια μπήκε στο δωμάτιο, τη χτύπησε με μαχαίρι στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τη. Όσο η γυναίκα βρισκόταν αιμόφυρτη στο πάτωμα, ο δράστης ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και αυτοκτόνησε, πηδώντας από το παράθυρο.

Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το αν ο ασθενής έπαιρνε κάποια αγωγή για ψυχολογική υποστήριξη, λόγω της σοβαρής επέμβασης που είχε προηγηθεί. Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν άγνωστα ως τώρα. 

Επικοινωνία Κικίλια με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΠΓΝ «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας.

Μάλιστα, ζήτησε από τον Διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Τις ευχές του για πλήρη ανάρρωση στην άτυχη νοσηλεύτρια αλλά και πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό έδωσε με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο ασθενής τραυμάτισε τη γυναίκα με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του.

Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top