Δήμος Θεσσαλονίκης: Έφτιαξαν 4 αναπηρικά αμαξίδια από πλαστικά καπάκια

Διατέθηκαν σε φορείς υγείας της πόλης - Στο πλαίσιο δράσης «Keep on moving»

γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving», ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, διέθεσε σε φορείς από τον χώρο της υγείας τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της συλλογής πλαστικών καπακιών.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020: Το ΒΜΦ γιορτάζει με «Κυριακές στην Τεχνόπολη»

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συγκεκριμένη δράση, υπογραμμίζοντας ότι -μέχρι στιγμής- έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 22 τόνοι από πλαστικά καπάκια, που αντιστοιχούν σε έναν μεγάλο αριθμό αμαξιδίων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου απαιτούνται περίπου 1.200 κιλά πλαστικών καπακιών.

«Είναι σημαντικό ο δήμος, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες να συμβάλουν στη βιώσιμη κινητικότητα», είπε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε κάθε πολίτης και κάθε επισκέπτης της πόλης να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα, είναι διαρκής.

Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020»: Πρωτοβουλίες και δράσεις

Τα αναπηρικά αμαξίδια διατέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες, στο ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Τρίγλιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top