Έγκλημα Κέρκυρα: Εξετάζουν σχέση με την εκτέλεση στη Βάρη

Μαυροβούνιοι τελικά οι δύο νεκροί

Η «Μαφία του Μαυροβουνίου» φαίνεται πως χτύπησε ξανά, μετά από την εκτέλεση δύο ανδρών σε ταβέρνα στη Βάρη μπροστά στα μάτια των παιδιών και των συζύγων τους. Σε αυτό το σενάριο φαίνεται πως κλίνουν οι αρχές που ερευνούν την εκτέλεση δύο ανθρώπων έξω από βίλα στην Κέρκυρα. 

Θρίλερ στην Κέρκυρα - Τουρίστες εντοπίστηκαν νεκροί σε πάρκινγκ βίλας

Θύματα είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας δύο Μαυροβούνιοι, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ χθες το βράδυ έξω από βίλα που νοίκιαζαν στο Χαλικούνα στη Νότια Κέρκυρα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έσπευσε στο νησί για να ερευνήσει τη δολοφονία των δύο ανδρών. 
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εκτέλεση σχετίζεται με τη δολοφονία δύο ανδρών πριν από περίπου μισό χρόνο σε ταβέρνα στη Βάρη. 

Τα θύματα φέρονται να είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα, ενώ ένα τρίτο πρόσωπο είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους τη βίλα έξω από την οποία βρέθηκαν νεκροί. 

Κέρκυρα Δολοφονία

Το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί οι δύο Μαυροβούνιοι. - Πηγή: corfupress.gr

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες να περιμένουν απαντήσεις από την Ιντερπόλ, για το αν καταζητούταν διεθνώς. 

Η στυγερή αυτή δολοφονία απασχολεί και τα ΜΜΕ στο Μαυροβούνιο, τα οποία αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα. 

Σύμφωνα με αυτά, νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου, οι οποίοι φέρονται να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκαλιάρι», της μαφίας δηλαδή του Μαυροβουνίου. 

Και τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για διασύνδεση της δολοφονίας των δύο στην Κέρκυρα με την εκτέλεση των δύο ανδρών στη Βάρη.

Υπενθυμίζεται πως τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς, ηγετικά στελέχη της «Σκαλιάρι», οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Πλούσιο ποινικό μητρώο των θυμάτων

Σύμφωνα με τον Τύπο του Μαυροβουνίου, ο Κοζάρ είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ένταλμα είχε εκδοθεί και εναντίον του δεύτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top