Μάτι: Προθεσμία μέχρι τις 8/9 ζήτησε ο Ψινάκης ώστε να απολογηθεί

Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις άλλων 20 κατηγορούμενων

Δύο χρόνια ακριβώς μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, ξεκινάνε οι ανακρίσεις για 20 επικεφαλής και φορείς που ενδεχομένως να έχουν ευθύνη για την υπόθεση. 

Ο πρώτος που οδηγήθηκε στον ανακριτή σήμερα, Παρασκευή, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Ο κ. Ψινάκης προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο με τους συνηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, και ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό προθεσμία μέχρι τις 8 Σεπεμτβρίου γι ατην επολογία του ώστε να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου. Η κατάθεση του ήρθε μετά από κλήση του ανακριτή προς απολογία 20 στελεχών  της Αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατηγορούνται από σχετική έρευνα σε βαθμό πλημμελήματος. 

ΝΔ για Μάτι: «Απόδοση δικαιοσύνης ώστε να αναπαυθούν οι 102 ψυχές»

Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα δήλωσε βγαίνοντας από το Δικαστήριο: «Για την τεράστια αυτή τραγωδία, που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Μετά τον Ηλία Ψινάκη, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις με την σειρά που έχει ορίσει ο ανακριτής οι καταθέσεις των υπολοίπων τότε επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης -Περιφέρειας και Δήμων- της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, οι οποίοι εμπλέκονται με την διαχείριση και την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται για τα εξής αδικήματα: εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Φωτιά στο Μάτι: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top