Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα - Τα 16 στις πύλες εισόδου της χώρας

Πού εντοπίστηκαν

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τα κρούσματα χθες, Σάββατο

Είκοσι τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ιός Δυτικού Νείλου: Που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Από τα 24 κρούσματα, τα 16 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, δύο εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ένα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.007, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Τα 1.106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατρείς συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Μία (7.7%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Φοβάμαι τον πνευματικό θάνατο»

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top