Στα «μαλακά» έπεσαν οι διαρρήκτες της Καλλιθέας

Η λεία τους ξεπερνά τις 210.000 ευρώ

ελληνική αστυνομία

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει πέντε Αλβανοί εκ των οποίων ο ένας ανήλικος στην Καλλιθέα. Είχαν ρημάξει από καταστήματα και αποθήκες σπιτιών μέχρι θέατρα και σχολικά συγκροτήματα.

Hi tech διαρρήκτες είχαν «ρημάξει» Ψυχικό και Φιλοθέη - Πώς δρούσαν

Η λεία τους ξεπερνά  τις 210.000 ευρώ. 

Οι δράστες, για να εισβάλλουν σε καταστήματα μάλιστα έφθασαν στο σημείο να κλέβουν αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως της δεκαετίας του 1990, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια μετέβαιναν με το κλεμμένο όχημα στο κατάστημα που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους και εμβόλιζαν με αυτό τα ρολά και την πρόσοψή του.
Τα κλεμμένα αυτοκίνητα συνήθως τα εγκατέλειπαν στο σημείο της διάρρηξης, άλλες φορές διέφευγαν με αυτά και τα εγκατέλειπαν σε κοντινή απόσταση, ενώ αμέσως μετά επιβιβάζονταν σε άλλο όχημα. 

Νέα Σμύρνη: Oικογένεια κλείδωσε τους διαρρήκτες στην πολυκατοικία

Τα μέλη της σπείρας κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες από τις ζακέτες ή τα φούτερ που φορούσαν και τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα  αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.
Οδηγήθηκαν στη φυλακή αλλά στη  δίκη τους που έγινε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων  Αθηνών οι ποινές που τους επεβλήθησαν τους έριξαν στα μαλακά καθώς καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση και αποφυλακίζονται.

Ο δικηγόρος δύο κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο star.gr, «Η υπόθεση πήρε από την αρχή μεγάλη διάσταση. Το αποδεικτικό υλικό όμως όταν αποτιμήθηκε έβαλε την υπόθεση στη σωστή του διάσταση. Αν και οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος  τους  το δικαστήριο τους επέβαλλε πλημμεληματικές ποινές».
 
 
 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top