Τουρισμός: Μπαράζ ακυρώσεων στις Κυκλάδες- Πληρότητα 20% στη Σαντορίνη

Ο κόσμος φοβάται να ανοιχτεί στο Αιγαίο και προτιμά τον οδικό τουρισμό

Μια βδομάδα από το άνοιγμα των συνόρων της χώρας και τα «εισαγόμενα» κρούσματα φέρνουν κι άλλο χτύπημα στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Επαγγελματίες του τουρισμού, στις Κυκλάδες, αποκαλύπτουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως ο φόβος οδηγεί σε μπαράζ ακυρώσεων. 

Άδεια τα τραπέζια λόγω κορωνοϊού - Ελάχιστοι οι τουρίστες στο Μοναστηράκι

O οδικός τουρισμός δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους δημοφιλείς προορισμούς της βόρειας χώρας, με πληρότητες, οι οποίες φτάνουν μέχρι και 50%, η «ατμομηχανή» του κλάδου -που είναι τα νησιά των Κυκλάδων - βαρυγκωμά. Για παράδειγμα στη Σαντορίνη,  η ανασφάλεια της μετακίνησης με πλοίο, κρατά τις πληρότητες,  στο ... ιστορικό χαμηλό του 20% μάξιμουμ! 

Τουρισμός: Με τεστ και bar codes υποδέχτηκε η χώρα μας τους τουρίστες

«Όταν υπάρχουν πολλά κρούσματα που εμφανίζονται στην Ελλάδα αυτό επηρεάζει αρνητικά τις κρατήσεις. Πέρυσι η αλήθεια είναι είχαμε πολλά κρουαζιερόπλοια τα οποία έφταναν σε καθημερινή βάση, φέτος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που περιμένουμε είναι για τον Σεπτέμβριο, έχουν ακυρωθεί όλες οι κρουαζιέρες και αυτό επηρεάζει βεβαίως όλη την οικονομία του νησιού» σημειώνει ο Αντώνης Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης. 

Από τη μία το «άνοιξε κλείσε» των συνόρων , όπως έγινε με τη Σερβία, από την άλλη  ο φόβος των ταξιδιωτών να... ανοιχτούν στο Αιγαίο και σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της Σύρου, οι πληρότητες μετά βίας ξεπερνούν το 15% . Όπως μας λένε χαρακτηριστικά ανά πέντε δωμάτια,  μπορεί να υπάρχει ...ένας μόνο πελάτης! 

Τουρισμός για όλους: Νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων

«Δυστυχώς μας προκύπτουν ακυρώσεις ακόμα και τώρα, από κρατήσεις που έγιναν πριν από μια δυο βδομάδες, διότι ο κόσμος είναι μαγκωμένος, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψει σε νησί και προτιμάει από ότι φαίνεται να πάει σε κάποιον προορισμό που είναι εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο» σημειώνει ο Αντώνης Καρατάσος, πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών καταλυμάτων Σύρου.

Ρευστή είναι η κατάσταση και στην Πάρο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού,  μέχρι στιγμής η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 30%, ενώ η ... ελπίδα για τον Αύγουστο , φτάνει ως το  45% της περσινής περιόδου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top