Κιλκίς: Αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται και για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Το κύκλωμα διαφθοράς συμβουλευόταν μέντιουμ για το πού θα βρουν χρυσό!

Στην ανακρίτρια απολογείται την Τετάρτη ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς που κατηγορείται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, όπου έψαχναν αρχαία και έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η τελευταία ανασκαφή ήταν στις 19 Ιουνίου στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης σε αρχαίο ελληνικό τύμβο. Οι συνεργοί του τον αποκαλούσαν «σκαθάρι» εξαιτίας του πάθους του για τις ανασκαφές.

Συμβουλεύονταν μέντιουμ για το πού θα βρουν χρυσό 

Ο ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας με τους συνεργούς του φέρεται να διέθεταν υπερσύγχρονα μέσα για τις ανασκαφές, ενώ είχαν στη διάθεσή τους ακόμα και δορυφορικά συστήματα.

Μάλιστα, συμβουλεύονταν μέντιουμ και οραματιστές για το πού θα βρουν χρυσό και αρχαία.

Όπως αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, η περιοχή του Κιλκίς και οι περιοχές που ειναι όμορες έχουν πολλές αρχαιότητες και πολύ σημαντικές.

Χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους

Στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς.

Οι παράνομες ανασκαφές αναφέρονταν ως «τάισμα σκύλων», «καθαρός αέρα πικ νικ», «χειρουργείο», «μπάρμπεκιου», για τα ευρήματα χρησιμοποιούσαν τις κωδικές ονομασίες «σοκολατάκια», «καλές κοπέλες», «κολοκύθια» ή «κίτρινο», ενώ τα αρχαία τα αποκαλούσαν «ηλικιωμένες γυναίκες» και «φρούτα».

Πραγματοποιούσε και λαθρεμπόριο τσιγάρων

Η δράση του αστυνομικού διευθυντή δεν περιορίστηκε μόνο στα αρχαία, αλλά και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Μάλιστα, φαίνεται να προμηθεύτηκε 428 κούτες από τα duty free στους Ευζώνους τους τελευταίους τρεις μήνες και στη συνέχεια τις πωλούσε σε υψηλότερη τιμή, ενώ καλούσε ο ίδιος υπάλληλους των duty free.

Και μετακινήσεις αλλοδαπών

Εκτός του αστυνομικού διευθυντή δύο ακόμα αστυνομικοί που υπηρετούν στο τμήμα διαβατηρίων στους Ευζώνους, κατηγορούνται ότι βεβαίωναν ψευδείς ημερομηνίες μετακίνησης αλλοδαπών, ενώ ο ένας αστυνομικός αναφέρεται ως δικηγόρος. Τέλος, μόνο από τα διαβατήρια το κέρδος υπολογίζεται πάνω από 50.000 ευρώ.

Οι 14 κατηγορούμενοι απολογούνται την Τετάρτη στον ανακριτή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top