Στυλίδα: «Το κορίτσι ήταν ψύχραιμο και αυτό την έσωσε»

Τι είπε ο άνθρωπος που έσωσε την εξάχρονη όταν την παρέσυραν τα ρεύματα

Ένα ανήλικο κοριτσάκι στη Στυλίδα παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, ενώ βρισκόταν πάνω σε στρώμα θαλάσσης. Κάτοικος της περιοχής πλησίασε την μικρούλα με το κανό του και την έσωσε, ενώ έσπευσε και το Λιμενικό.

Εξάχρονη παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε στρώμα

Όταν οι λιμενικοί της Στυλίδας πήραν σήμα ότι ένα εξάχρονο κοριτσάκι κινδυνεύει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, αμέσως ξεκίνησαν με το σκάφος προκειμένου να φτάσουν στο σημείο και να το σώσουν.

«Μόλις πήραμε το σήμα αισθανθήκαμε κι εγώ και ο συνάδελφος ότι είναι δικό μας παιδί» είπε ο αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, Στέλιος Κεραμητσούδης. 

«Αναποδογύρισε το στρώμα, την έπιασα από τη μέση με το ένα χέρι»

Εκείνη την ώρα στο σημείο βρισκόταν ο . Κώστας Νεράιδας με το κανό του και έσπευσε να σώσει τη μικρούλα, ενώ ο μπαμπάς της προσπαθούσε να την προσεγγίσει κολυμπώντας.

«Είχε τόσο πολύ ρεύμα. Μιλάμε για δύο μέτρα κύμα που το παιδί εξαφανίστηκε. Ήταν πολύ ψύχραιμο, αυτό την έσωσε. Και φτάνοντας το χτυπάει ένα κύμα, το αναποδογυρίζει το φουσκωτό και το πιάνω από τη μέση με το ένα χέρι και το βάζω στο κανό» είπε ο ίδιος. 

Καθώς το κοριτσάκι βρισκόταν επάνω στο κανό του ανθρώπου που την έσωσε, τους πλησίασε μια βάρκα και ανέβασαν τη μικρή επάνω. Μόλις έφτασαν και οι άνδρες του Λιμενικού, συνόδευσαν την εξάχρονη με σφάλεια στην ξηρά. Είναι καλά στην υγεία της και πέφτει στην αγκαλιά της οικογένειας της. 

«Η θάλασσα απαιτεί σεβασμό. Δεν αφήνουμε ανήλικους, ακόμα και 15 χρονων παιδιά χωρίς επίβλεψη. Στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργεί μια ψευδαίσθηση αγκαλιάς μετά τον κάβο όμως ο καιρός αλλάζει» τόνισε ο αρχικελευστής. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top