Τρίκαλα: Ατελείωτος θρήνος για τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή

Έχασε τη ζωή του από αεροβόλο όπλο

Ένας μαθητής μόλις 15 ετών πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή το παιχνίδι με αερόβολο όπλο στην αυλή του σπιτίου του, στη Θεόπετρα Καλαμπάκας. Τραγικά πρόσωπα ο ιερέας πατέρας τους και η μητέρα τους που δεν μπορούν να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι της μοίρας. Την Τρίτη θα γίνει και η νεκροψία του άτυχου 15χρονου.

Θάνατος 15χρονου Τρίκαλα: Ο τρίχρονος αδελφός του μάλλον πάτησε τη σκανδάλη

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Ο 15χρονος μαθητής έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του με τα δυο από τα έξι αδέρφια του, ηλικίας 17 και τριών ετών. Είχαν στήσει τενεκεδάκια και τα χτυπούσαν με ένα αεροβόλο όπλο.

Στη συνέχεια άγνωστο είναι το πώς το όπλο βρέθηκε στα χέρια του τρίχρονου παιδιού. Η βολή που έριξε χτύπησε τον άτυχο μαθητή στην αριστερή πλευρά του προσώπου του δίπλα από το ρινικό οστό.

Ο αγώνας των γιατρών να σώσουν τον μαθητή

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Τρικάλων παρέλαβαν τον μαθητή σε κωματώδη κατάσταση. Προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή όμως ήταν αδύνατο.

Όπως είπε ο διευθυντής της χειρουργικής μονάδας στο νοσοκομείο Τρικάλων, «τα πράγματα από την αρχή δεν ήταν καλά. Δυστυχώς κατέληξε μέσα σε μια προσπάθεια να γίνει ανάνηψη». 

Ατελείωτος θρήνος για τον άδικο χαμό του 15χρονου

Στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ο 15χρονος ήταν γιος ιερέα ενώ η μητέρα του είναι θεολόγος.

Η πολύτεκνη οικογένεια ήτανν ιδιαιτέρως αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Όπως είπε συμμαθητής του 15χρονου, τον είχε δει μια ημέρα πριν και χαιρετήθηκαν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπόρεσε να το χωρέσει ο νους μου». 

Ο Αλέξανδρος, όπως ήταν το όνομα του παιδιού, θα φοιτούσε τον Σεπτέμβριο στην πρωτη Λυκείου όμως δεν πρόλαβε. Οι καθηγητές του στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας προσπαθούν να διαχειριστούν την τραγωδία. 

Την Τρίτη η νεκροψία του άτυχου 15χρονου

Η σορός του 15χρονου θα μεταφερθεί για νεκροψία νεκροτομή αύριο, Τρίτη, στην ιατροδικαστική Θεσσαλονίκης. Σήμερα παραμένει στο νοσοκομείο Λάρισας καθώς πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε εξέταση για Covid-19. 

Αυτό που προβληματιζεί όλο τον κόσμο είναι η ευκολία αγοράς και χρήσης αεροβόλων. Όλα τα «νόμιμα» όπλα έχουν δελτίο κατοχής και είναι δηλωμένα στην ασφάλεια. 

Τα αεροβόλα όπλα όμως δεν έχουν δελτίο κατοχής και μπορεί να πάει οποιοσδήποτε άνω των 18 και να το αγοράσει. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top