Επίθεση βιτριόλι: «Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της»

Θετικά τα νέα για το αριστερό της μάτι

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας της 34χρονης Ιωάννας, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα. 

Επίθεση βιτριόλι: Αγώνας από τους γιατρούς να σώσουν την όραση της Ιωάννας

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, τα πράγματα έχουν πάει καλά μετά τα συνεχόμενα χειρουργεία, στα οποία έχει υποβληθεί. 

Πρόσθεσε πως η 34χρονη έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να αναρρώσει, αλλά το πιο βασικό κομμάτι είναι η ψυχολογία της, στην οποία και δίνουν περισσότερη βαρύτητα οι ειδικοί που την έχουν αναλάβει. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν το έκανα εξαιτίας του 40χρονου»

 «Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, όμως ο δρόμος είναι μακρύς. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ξέρει πως έχουν χαθεί στοιχεία που δεν μπορούν να ανακτηθούν και όλο αυτό δεν είναι ευχάριστο», είπε η κ. Καλοφώνου, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι να βγει από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται η 34χρονη Ιωάννα.

Ιωάννα για 35χρονη: «Ακόμα δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη»

Όπως είπε η κ. Καλοφώνου η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της και δεν το έχει ζητήσει κιόλας. 

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Όταν ζητήσει να το δει, θα το διαχειριστούμε και θα το κάνουμε μαζί. Προς το παρόν δεν το έχει ζητήσει και η ίδια, γιατί της έχουμε εξηγήσει ότι αυτό που θα δει τώρα είναι κάτι μεταβατικό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσει την ψυχή της με άσχημες εικόνες», σημείωσε.

Επίθεση βιτριόλι: Νέα σημειώματα της 35χρονης - «Να φύγει η λευκή μαγεία»

Τέλος αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για το αριστερό της μάτι που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα. 

Η κ. Καλοφώνου είπε πως τα σημάδια είναι θετικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κυμιωνής. 

Επίθεση βιτριόλι: Τι δείχνει η στάση σιωπής που διατηρεί η 35χρονη

«Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους. Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυμιωνής μίλησε επίσης στην εκπομπή, τονίζοντας πως αρχικά όταν άκουσε για το περιστατικό ήταν πεπεισμένος πως η κοπέλα έχασε την όρασή της από το αριστερό της μάτι. 

Όμως, όπως σημείωσε, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των οφθαλμιάτρων και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο που πήγε αρχικά και στο Θριάσιο, πλέον είναι αισιόδοξοι ότι το μάτι θα μπορεί να παρεμείνει λειτουργικό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top