Βίντεο ντοκουμέντο από το μαχαίρωμα μαθητή στου Ζωγράφου

Τι πυροδοτεί τη βία ανάμεσα στις συμμορίες ανηλίκων

Ένας μαθητης μόλις 15 ετών βρέθηκε στο νοσοκομείο, αφού συνομήλικοί του τον μαχαίρωσαν στην περιοχή του Ζωγράφου. Τα περιστατικά πρωτοφανούς αγριότητας μαστίζουν την περιοχή αφού οι συμμορίες ανηλίκων δίνουν ραντεβού θανάτου στις πλατείες.

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών – Μαχαιρώθηκε 15χρονος

Οι ανήλικοι, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, τρέχουν αφού πρώτα ξυλοκόπησαν και μαχαίχωσαν έναν συνομήλικό τους. «Ήταν το παιδί ξαπλωμένο, τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι, σπασμένα δόντια, ματωμένος» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα κατά τη φυγή τους οι νεαροί έσπασαν και αυτοκίνητα. Ο νεαρός μαθητής νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.  

Όπως αποκάλυψαν μαθητές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πρόσχημα για τέτοιες βίαιες συμπλοκές συνήθως, είναι η αντιπαλότητα ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές.  

Τι πυροδοτεί τη βία ανάμεσα στις συμμορίες

Εξήγηση σε αυτή την παραβατική συμπεριφορά, δίνει η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Βέα Αθανασίου. 

«Η εφηβεία είναι μια φάση κατά την οποία ο έφηβος δεν είναι ούτε παιδί, ούτε ενήλικας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βιώνει τα πάντα στον μέγιστο βαθμό. Μπορούμε να παρατηρήσουμε και συμπεριφορές παρεκκλίνουσες. Τώρα ο τρόπος που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση σαν οικογένεια, σαν γονείς είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας συναισθηματικά, να τα ρωτάμε πώς αισθάνονται».  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top