Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 183 οι νεκροί

Ανησυχία για τα διάσπαρτα κρούσματα- Τα 7 στην Αθήνα

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν σήμερα σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. Όπως μετέδωσε η ιατρική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα όταν τα κρούσματα είναι διάσπαρτα. Από τα εννέα νέα κρούσματα, τα 7 είναι στην Αθήνα, 1 στην Κόρινθο και 1 στη Λάρισα. 

Την ίδια ώρα, φωτιά έχει πάρει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία επιμένει στον μοριακό έλεγχο των τουριστών, για το οποίο δεν είναι σύμφωνοι οι Ευρωπαίοι, καθώς οι ταξιδιώτες θα πρέπει ή πριν ταξιδέψουν να υποβληθούν σε έλεγχο ή να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Αταλάντη: Σε τεστ για κορωνοϊό υποβλήθηκαν 14 επαφές του 28χρονου

Aπό το σύνολο των κρουσμάτων ,τα 690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: O «χάρτης» με τα 97 κρούσματα – Καθημερινή γραπτή ενημέρωση ΕΟΔΥ

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 4 (40%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 56 (30,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top