Σφοδρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε πλημμύρες και προβλήματα

«Βούλιαξαν» δρόμοι και υπόγεια - Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία

πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη από την καταιγίδα

Iσχυρή καταιγίδα ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα δρόμοι της πόλης να πλημμυρίσουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και να μετατραπούν σε ορμητικά ποτάμια.

Το GRTimes αναφέρει ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις και επενέβη σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις προκειμένου να αντλήσει ύδατα από υπόγεια που βρίσκονταν κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, στις Συκιές, στην Καλαμαριά και τον Εύοσμο.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής απομάκρυναν επίσης δέντρο που έπεσε στην οδό Μαρτίου και άλλο ένα στην οδό Λαμπράκη. Οι δρόμοι άνοιξαν μετά την απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών.

Όπως ανέφερε στο Grtimes.gr o προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, τα βασικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου πλημμύρισαν υπόγεια. Στην Πολίχνη όπου πλημμύρισε δρόμος, στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Μακρυγιάννη λόγω εργολαβίας και στην είσοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Στεργιάδης ανέφερε πως σημειώθηκαν βροχοπτώσεις με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Σε μία πολυκατοικία στην περιοχή της Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, καθώς το υπόγειο «βούλιαξε» από τη σφοδρή νεροποντή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του GRTimes.gr, το νερό έφτασε σε ύψος τα τουλάχιστον 30 εκατοστά, με την υγρασία να κάνει ανυπόφορη την ατμόσφαιρα και τους ενοίκους να ανησυχούν για τη στατικότητα του κτιρίου, καθώς όπως είπαν, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top