Η γυναίκα με το βιτριόλι βρισκόταν στο σημείο μια ημέρα πριν την επίθεση

Ποιοι δύο άνδρες κλήθηκαν για καταθέσεις

Σημείο κλειδί για τον εντοπισμό της γυναίκας με το βιτριόλι, είναι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που την παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και τη μετέφερε σε κεντρική συνοικία της Αθήνας. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου αποκαλύπτουν οτι η δράστης έχει εντοπιστεί από κάμερες στο ίδιο σημείο, μια ημέρα πριν. 

 

Επίθεση με βιτριόλι: Ο φόβος της Ιωάννας για την εικόνα της

Οι Αρχές ανακάλυψαν, αναλύοντας βίντεο και μαρτυρίες, ότι η γυναίκα με το καυστικό υγρό βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης μια ημέρα πριν, την Τρίτη δηλαδή, και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα. 

Εξετάζουν αν ήταν η πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην Ιωάννα ή έκανε επόπτευση χώρου, δηλαδή πού υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. 

Φαίνεται να έλεγξε καλά τον χώρο, να περίμενε ην Ιωάννα. Αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της. 

Μαρτυρία στο Star: Η γυναίκα με το βιτριόλι κρυβόταν στα λουλούδια

Μια κυρία που δουλεύει κοντά στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι είχε δει μια γυναίκα να στέκεται δίπλα στα λουλούδια. «Μάλιστα με ρώτησε αυτή η κυρία τι περιμένει εκεί» είπε η γυναίκα. 

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστη

Η γυναίκα με το βιτριόλι εκτέλεσε το σχέδιο της με απόλυτη ακρίβεια την επόμενη ημέρα. Είχε φροντίσει να την περιμένει ακόμα και ταξί.

Επίθεση με βιτριόλι: Επανέρχεται το σενάριο της ηθικής αυτουργού

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος .Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε» υποστήριξε ο οδηγός ταξί. 

Ο κύκλος των υπόπτων κλείνει διαρκώς. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα. Την ίδια ώρα, οι γιατροί ανέβαλλαν τα δύο προγραμματισμένα για σήμερα χειρουργεία στο κορίτσι για την επόμενη εβδομάδα. 

Δύο νέα πρόσωπα καλούνται για καταθέσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος του κοριτσιού, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ειδικά στον δεύτερο, η έρευνα επικεντρώνεται στο αν το κορίτσι του είχε πει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν συμβόλαιο ακόμα και για θάνατο και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνέσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top