Γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη: Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω οι δράστες

Κινούνταν ύποπτα στην περιοχή για μέρες

Δύο νεαροί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, την ώρα που τοποθετούσαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης. 

Ο ένας από τους δράστες την ώρα της σύλληψης προσπαθούσε να ενεργοποιήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ο άλλος επιτηρούσε τον χώρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες φέρονται να ανήκουν στην οργάνωση «Αναρχική Δράση», η οποία ευθύνεται για πολλές εμπρηστικές ενέργειες στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, η σύζυγος του κ. Σταμάτη, οι δράστες κινούνταν ύποπτα στην περιοχή τις τελευταίες μέρες και βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, ο ένας από τους δράστες εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επιμόνως πολυκατοικία της περιοχής του πρώην υπουργού, στην οποία μετά από λίγο ο άλλος δράστης άφησε στο έδαφος δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς -εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στο κέντρο της πόλης, στα οποία διέμεναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια. 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top