«Ελ. Βενιζέλος»: Πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά αναχώρησαν για την Αγγλία

Το αεροσκάφος θα επιστρέψει με Έλληνες από το Λονδίνο

Ομάδα 16 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και 34 ενηλίκων αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα, από την Αθήνα για το Ηνωμένο Βασίλειο, για επανένωση με τις οικογένειές τους.

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία θα δεχτεί 1.500 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με το ίδιο αεροσκάφος θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από το Λονδίνο 130 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9 το πρωί, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, της πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, και της Ειδικής Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνης Αγαπηδάκη. 

Η επανένωση των 16 ασυνόδευτων ανηλίκων και των 34 ενηλίκων με τις οικογένειές τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου και της κυβερνητικής πολιτικής για μετακίνηση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Στη Φινλανδία 100 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα

Η πραγματοποίηση της ειδικής αυτής πτήσης διπλού σκοπού (μετακίνηση προσφύγων - επαναπατρισμός Ελλήνων) συμφωνήθηκε προ ημερών από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φιλπ, κατά την διάρκεια των συνομιλιών που οδήγησαν στην υπογραφή Στρατηγικού Σχεδίου Δράσεως Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, με αντικείμενο τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς πρόκλησης του μεταναστευτικού. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top