Μεταναστευτικό: Η Γερμανία θα δεχτεί 1.500 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

«Ναι» και από την Κροατία - Αρνητική η Αυστρία

Προσφυγόπουλο

To Βερολίνο θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Διατεθειμένη να υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους από κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα δήλωσε η Κυβέρνηση της Κροατίας, ενώ η Αυστρία δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι αρνητική στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα.

 

Άνοιξε το φράγμα η Βουλγαρία στον Έβρο - Ανέβηκε η στάθμη του ποταμού

Σε ερώτηση για το πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου, Αντρέας Γκάιζελ, ρωτήθηκε πότε , απάντησε ότι εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Επίσης, η Γερμανία συμφώνησε την Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

Λέσβος: Πιθανό κέντρο προσωρινής κράτησης στα Τοκμάκια

Ειδικότερα, η Γερμανία σηματοδότησε ότι είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει μέρος των 1.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με μέλη του κυβερνητικού της συνασπισμού και συζητήσεις για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση με τα 1.000 έως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά», επισημάνθηκε. 

Μετανάστες στην τουρκική πλευρά: «Ο Ερντογάν μας εξευτελίζει»

Θετική και η Κροατία στην υποδοχή προσφυγόπουλων

Όπως δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών, «η Κροατία έχει ορισμένη δυναμικότητα κι έχει υποδεχθεί στο παρελθόν παιδιά από καταστάσεις κρίσης», ενώ δεν διευκρίνισε πόσους ασυνόδευτους ανήλικους είναι διατεθειμένοι να υποδεχθούν.

Λέσβος: Πιθανό κέντρο προσωρινής κράτησης στα Τοκμάκια

«Όχι» της Αυστρίας στην υποδοχή προσφύγων

Αντίθετος στην υποδοχή νέων προσφύγων στην χώρα εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όποιος υποδέχεται γυναίκες και παιδιά, υποδέχεται το ίδιο καλά τους πατέρες και τους άνδρες».

Επιπλέον, σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η πλέον εύστοχη βοήθεια είναι εκείνη επί τόπου και όχι το πείραμα της απεριόριστης υποδοχής στην Ευρώπη.

Μετανάστες στην τουρκική πλευρά: «Ο Ερντογάν μας εξευτελίζει»

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για το προσφυγικό

Στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται μέχρι στιγμής περίπου 116.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους συγκαταλέγονται σχεδόν 5.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι, παιδιά ηλίκίας κάτω των 18 ετών, χωρίς τους γονείς τους ή κάποιο πρόσωπο που να θεωρείται νομικά ο/η κηδεμόνας τους, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταναστευτικό: Φουσκωτό με 43 μετανάστες κατέφτασε στη Λέσβο

Εκτιμάται, μάλιστα, μέχρι τον Ιανουάριο πάνω από 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζουν σε κέντρα προσωρινής υποδοχής και ταυτοποίησης με τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού, ενώ τουλάχιστον 1.077 ζουν σε άτυπες και επισφαλείς συνθήκες στέγασης, όπως καταλήψεις, ή είναι άστεγοι.

Τέλος, περίπου 42.000 άνθρωποι βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε κέντρα υποδοχής στα ελληνικά νησιά, δομές που είχαν δημιουργηθεί για την υποδοχή 8.000 ανθρώπων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top