Μετανάστες στην τουρκική πλευρά: «Ο Ερντογάν μας εξευτελίζει»

Άντρες στην πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες που έχουν απομείνει

O Ερντογάν συνεχίζει να παίζει περίεργα παιγνίδια στα σύνορα, καθώς διώχνει τα γυναικόπαιδα από την Αδριανούπολη και εκκενώνει καταυλισμούς. Στην περιοχή, όμως, παραμένουν ομάδες μεταναστών κυρίως άντρες, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα.

Ερντογάν: Ζητά αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό από την Μέρκελ

Στον ποταμό Άρδα, Τούρκοι διακινητές περιμένουν με τρεις βάρκες να περάσουν απέναντι μετανάστες. Τους χωρίζουν σε ομάδες των 10 ατόμων, ενώ οι περισσότεροι είναι άντρες. 

Ορισμένοι επιχειρούν μόνοι τους τις περισσότερες φορές κολυμπώντας, αφού τους ευνοεί ο καιρός. Όλο και περισσότεροι επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα, από την τουρκική πλευρά.

Έβρος: Με μηνύματα στέλνουν τους μετανάστες στα σύνορα

«Ο Ερντογάν μας εξευτελίζει»

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι μετανάστες, προς το παρόν, είναι να πάνε πίσω στη χώρα τους, καθώς δεν θέλουν να εξευτελίζονται. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν «Δεν θέλουμε Ευρώπη ή Τουρκία, δεν θέλουμε τίποτα, θέλουμε μόνο να γυρίσουμε πίσω στην πατρίδα».   

Η οργή των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πλέον φανερή, καθώς ο Σουλτάνος παίζει όλο το παιχνίδι στις πλάτες τους. Τους έταξε ανοιχτά σύνορα και τώρα τους ζητά να επιστρέψουν. 

Οικογένειες μεταναστών έχουν γίνει πιόνια του Ερντογάν

«Μπαλάκι» στα σχέδια του Ερντογάν πρόσφυγες και μετανάστες 

Ο Ερντογάν έστειλε μπουλντόζες να καθαρίσουν ό,τι απέμεινε από τους καταυλισμούς στην περιοχή Doyran της Αδριανούπολης. Εργάτες μάζευαν σκουπίδια και 1000 γυναικόπαιδα που χθες είχαν κατασκηνώσει στις όχθες του παραποτάμου του Έβρου στην τουρκική πλευρά σήμερα εξαφανίστηκαν.

Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ της Συρίας

Η εντολή από τις Τουρκικές αρχές δόθηκε χθες το βράδυ και ζήτησε να εκκενωθούν οι καταυλισμοί, κυρίως από τον άμαχο πληθυσμό. Κάποιοι έφυγαν με λεωφορεία, άλλοι στοιβαγμένοι πάνω σε κάρα.

Βάρκα με 42 μετανάστες έφτασε σε ακτή της Λέσβου

Οικογένειες παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής μέσα από τα τουρκικά χωριά. Μικρά παιδιά διανύουν από το πρωί χιλιόμετρα μέσα στο κρύο μόνο και μόνο γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να τους κοροϊδέψει για τα πολιτικά του παιχνίδια.

Ο Ερντογάν ελέγχει ακόμα και τις ομάδες που μοιράζουν τρόφιμα στους μετανάστες. Μάλιστα, οι διανομείς ειναι της «Ερυθράς Ημισελήνου», οργάνωση που έχει κατηγορηθεί για οικονομικά σκάνδαλα με τον αμαρτωλό γιο του Τούρκου προέδρου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top