Έβρος: Με μηνύματα στέλνουν τους μετανάστες στα σύνορα

Νέο όργιο fake news από την Τουρκία

Δεν έχουν τέλος τα fake news που διασπείρει η Τουρκία στα social media, καθώς στέλνει μηνύματα σε μετανάστες πως τα σύνορα με την Ελλάδα είναι ανοιχτά. 

Έβρος: Ένταση και δακρυγόνα στα σύνορα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν δημιουργηθεί κλειστές ομάδες στο Whatsapp μέσα από τις οποίες διακινούνται πληροφορίες που παρακινούν τους μετανάστες που δεν έχουν πάει ακόμα στα σύνορα με την Ελλάδα να μετακινηθούν προς τα εκεί. 

Την ίδια ώρα η είδηση ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν σε εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην περιοχή δε φαίνεται να πείθει κάποιους Σύρους που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν και να πάνε στη Γερμανία. 

Οικογένειες μεταναστών έχουν γίνει πιόνια του Ερντογάν

Ο 22χρονος Αμπντέλ Χάντι από την Ιντλίμπ, τον οποίο το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε την περασμένη Κυριακή, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον συνοριακό σταθμό των Ιψάλων, λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που σοβεί ο πόλεμος στη χώρα του, τη Συρία, είναι πολλές οι φορές εκείνες που άκουσαν υποσχέσεις πως θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά λίγο μετά έπεφταν στο κενό.

Έβρος: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό προσφύγων

«Κουράστηκα να ακούω ότι θα σταματήσει ο πόλεμος και πως θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή. Θέλω να ζήσω όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Να συνεχίσω τις σπουδές μου και να βρω μια δουλειά. Να μην σκέφτομαι πως το πρωί που βγαίνω από το σπίτι ίσως είναι και η τελευταία φορά που θα δω τους δικούς μου. Τα αδέλφια μου τα κατάφεραν και κέρδισαν μια αξιοπρεπή ζωή στη Γερμανία», απαντά στην ερώτηση αν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει με νόμιμο τρόπο το ταξίδι του και στην Τουρκία, όπως λέει, είναι τελείως μόνος του.

«Τη συζητήσαμε αυτή την προοπτική με κάποιους συμπατριώτες μου που γνώρισα, εδώ, στα σύνορα, αλλά οι περισσότεροι είναι της ίδιας άποψης. Δεν υπάρχει ελπίδα πια στη Συρία για έναν νέο άνθρωπο», τονίζει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top