Άνοιξε το φράγμα η Βουλγαρία στον Έβρο - Ανέβηκε η στάθμη του ποταμού

Ενισχύεται διαρκώς ο φράχτης στις Καστανιές

Η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό, όσο οι ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη. Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκεται και η Κυπρος, καθώς άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν χθες βράδυ στη χώρα μας. 

Έβρος: Απροσπέλαστα τα σύνορα – Μπλόκο σε 1.646 μετανάστες σε ένα 24ωρο

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής από τον Έβρο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς άνοιξαν τα φράγματα από τη Βουλγαρία και η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Μεταναστευτικό: Το plan B της κυβέρνησης για Έβρο και Αιγαίο

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφές την αποφασιστικότητα της χώρας στη διαφύλαξη των συνόρων.

Δείτε στο ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή από τις Καστανιές του Έβρου, τις τελευταίες εξελίξεις για το μεταναστευτικό στην περιοχή.

Το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να έχει ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα αλλά και του Έβρου.

Έβρος: Μέχρι και ηλ. τρυπάνια δίνουν οι Τούρκοι στους μετανάστες

Ενισχύεται ο φράχτης στις Καστανιές

Με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου ενισχύθηκαν τα σύνορα του Έβρου. Η ομάδα ενστόλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης. 

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή. 

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο οι μετανάστες τραβήχτηκαν πίσω στην ουδέτερη ζώνη, ενώ ο ελληνικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη.

Ωστόσο, οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις δηλώνουν πάντα πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία.

Νύχτα έντασης πάλι στον Έβρο με ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά

Προκλητικοί οι μετανάστες από την τουρκική πλευρά

Οι «απεσταλμένοι» του Ερντογάν βρίζουν τους Έλληνες στρατιώτες γιατί δεν τους αφήνουν να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα εκνευρίζονται γιατί οι ελληνικές δυνάμεις επιδιορθώνουν τον φράχτη και θωρακίζουν τα σύνορα μας. 

«Εδώ είναι Τουρκία. Περιοχή της Τουρκίας είναι εδώ. Γιατί το κάνετε αυτό», απειλούν οι μετανάστες από την τουρκική πλευρά στον Έβρο. 

Νέα ένταση στον Έβρο με προκλήσεις από τους Τούρκους αστυνομικούς

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει μετανάστες να προκαλούν Έλληνες στρατιώτες 

Το οργανωμένο σχέδιο του Σουλτάνου φαίνεται κάθε μέρα, σε κάθε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη συνοριογραμμή των Καστανιών.

Οι Τούρκοι προμηθεύουν με σύνεργα τους μετανάστες για να καταφέρουν να «σπάσουν» τα σύνορα και να πατήσουν Ελλάδα, ενώ δε δίστασαν να δέσουν με σχοινί τα συρμετοπλέγματα και να τραβήξουν με δύναμη για να γκρεμίσουν τον φράχτη.

Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν και επιχείρησαν ξανά το βράδυ. Όμως, το έβαλαν στα πόδια όταν είδαν τις ελληνικές δυνάμεις. 

Αποκάλυψη Star: Σχέδιο επίθεσης με… αυτοκίνητα στα σύνορα!

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την κατάσταση στον Έβρο

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει Έλληνα στρατιώτη να ρίχνει προειδοποιητικά πυρά για να διαλύσει τους μαινόμενους μετανάστες που επιχειρούν να εισβάλουν στη χώρα μας, παίζοντας ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που Ερντογάν. Τα παλικάρια μας, μέρες τώρα φυλούν ακούραστα και με σθένος την πατρίδα σε όλο τον Έβρο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top