Ο Χρήστος Λούλης για το σποτ που αποσύρθηκε: «Δε μου φάνηκε διχαστικό»

«Τη δυνατότητα να αλλάξω το σενάριο δεν την είχα»

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την απάντηση του Χρήστου Λούλη 

Ούτε 24 ώρες δεν έπαιξε στον αέρα το νέο σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες.

Η καμπάνια προκάλεσε αντιδράσεις στα social media που έκαναν λόγο για σεξισμό με αποτέλεσμα το βίντεο να αποσυρθεί. 

Ο Χρήστος Λούλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο  Άννα Σταματιάδου δίνοντας τη δική του απάντηση. 

«Μου ζητήθηκε μα το κάνω, να προσφέρω αφιλοκερδώς. Διάβασα το σενάριο, δε μου φάνηκε καθόλου σεξιστικό και διχαστικό για να σας πω τη αλήθεια. Τη δυνατότητα να αλλάξω το σενάριο δεν την είχα. Ενδεχομένως να είχα τη δυνατότητα να πω δε μου αρέσει το σενάριο, δεν το κάνω. Όσο σεξιστικό είναι να θεωρούμε ότι όλες οι γυναίκες είναι αυτό κι αυτό κι αυτό, άλλο τόσο σεξιστικό είναι να μην ανεχόμαστε μία γυναίκα να μπορεί να κάνει ένα λάθος» είπε ο Χρήστος Λούλης και κατέληξε:

«Δε νομίζω να μου ξαναζητήσουν από την Πολιτική Προστασία να κάνω σποτ, αλλά αν μου το ζητούσαν,ναι, θα το ξανάκανα».

H ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας μετά την απόσυρση του σποτ

Σύμφωνα με της ΓΓΠΠ, δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το ένα από αυτά, με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό.

«Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δε θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα με ανακοίνωση της ζήτησε την παρέμβαση του ΕΣΡ για να αποσυρθεί το σποτ.   

Στην ανακοίνωση της η κα Κούβελα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας προέκυψε σήμερα στις ειδήσεις, με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ό,τι θέλει, και τον πάει το βράδυ πλατεία».

Η νέα καμπάνια της Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας είχε σχολιαστεί έντονα και από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων με πολλούς να κάνουν λόγο για ατυχή στιγμή στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top