Ηλιούπολη: Επεισόδια έξω από τον αυθαίρετο ναό του Προφήτη Ηλία

Πιστοί ταμπουρώθηκαν στην εκκλησία και δεν έλεγαν να βγουν

Φωτογραφία από το συμβάν

Ένταση σημειώθηκε για μια ακόμα φορά έξω από τον υπό ανέγερση ναό του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, όταν περίπου 150 πιστοί εισήλθαν στο εκκλησάκι και αρνούνταν να βγουν. 

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες να βγουν από το ναό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στον επικεφαλής της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να πνεύματα να οξυνθούν και να φτάσουν στο σημείο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το ναό του Προφήτη Ηλία σε μια συμβολική δράση για την καθαίρεση ενός αυθαίρετου μέρους του κτίσματος του ναού. 

Από την άλλη πλευρά, ο ιερέας του ναού κάλεσε με τη σειρά του σε αντισυγκέντρωση κι έτσι οι πιστοί ταμπουρώθηκαν στον ναό. 

Δεν έλειψαν οι μικροσυμπλοκές διαδηλωτών με πιστούς, ενώ την ίδια ώρα, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ Δημητρίου συνέχισε την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε χωρίς διακοπή, η οποία κράτησε 3,5 ώρες. 

Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η ένταση εκτονώθηκε και το πλήθος διαλύθηκε, αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top