Λουκέτο στα γυμναστήρια ίσως και τον Ιούνιο

Στον αέρα 2.500 επιχειρήσεις και 42.000 εργαζόμενοι

Γυμναστική μόνο σε ανοιχτούς χώρους ή στα σπίτια τους φαίνεται πως θα κάνουν φέτος οι πολίτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος τα γυμναστήρια να παραμείνουν κλειστά όλο τον Ιούνιο και είναι υπό εξέταση αν θα ανοίξουν τον Ιούλιο. 

Άρση μέτρων: Ρύθμιση για τη διεύρυνση του χώρου καταστημάτων εστίασης

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης στο Open Tv, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ανθρώπους του κλάδου, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε χάνουν όλη τη χρονιά και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την καταστροφή. 

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται σε όλη τη χώρα, ανέρχονται στις 2.500, ενώ σε αυτές απασχολούνται περίπου 42.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα.

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, επιτράπηκε το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, στα οποία ο πελάτης έρχεται σε πιο κοντινή επαφή με τον ειδικό, ενώ οι δικοί τους χώροι, όπου μπορούν να διατηρηθούν οι αποστάσεις παραμένουν κλειστοί. 

Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε, πως το υπουργείο θα ήθελε να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις, ωστόσο συμμορφώνεται στις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι εκτιμούν πως τα γυμναστήρια είναι χώροι, όπου μπορεί ευκολότερα να μεταδοθεί ο κορωνοϊός. 

Άρση μέτρων: Αυξάνονται οι πτήσεις εσωτερικού από 18 Μαΐου

Μεγάλο αγκάθι στα γυμναστήρια είναι η χρήση των κλιματιστικών, για τα οποία ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί αν διασπείρουν τον ιό. 

Στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων έχουν καταθέσει προτάσεις με μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των πελατών τους, όπως για παράδειγμα τα προκαθορισμένα ραντεβού, ώστε να παραμένει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των γυμναστηρίων. Προτείνουν επίσης την απολύμανση όλων των οργάνων γυμναστικής μετά τη χρήση από κάθε πελάτη και μάσκες και γάντια για όλο το προσωπικό. 

Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του υφυπουργού, όλα είναι στον αέρα και η παράταση του λουκέτου μπορεί να σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top