Κορωνοϊός: «Τσουνάμι» ανθρωπιάς για τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη

Κώστας Μπακογιάννης: «Η δύναμη του μαζί, ασπίδα ανθρωπιάς στα δύσκολα»

Δείτε στο βίντεο τι ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης για το «τσουνάμι» ανθρωπιάς για τους ανθρώπους σε ανάγκη που πραγματοποιηθήκε παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα τεράστιο κύμα δωρεών για τους συνάνθρωπους μας στην Αθήνα που έχουν ανάγκη, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από επιχειρήσεις και φορείς που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Αθηναίων στην προσπάθεια να μην μείνει αβοήθητος ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη μας.

Ο Δήμος Αθηναίων και η Αρχιεπισκοπή μοίρασαν 20.000 δέματα με τρόφιμα

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» έγινε η πλατφόρμα μέσω της οποίας ενισχύθηκαν ουσιαστικά οι κοινωφελείς δομές του Δήμου Αθηναίων.

- Εξοπλίστηκε πλήρως το ολοκαίνουργιο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, και ο νέος Ξενώνας Τοξικοεξαρτημένων.

- Eνισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), οι ομάδες streetwork, τα Δημοτικά Ιατρεία, η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η τεράστια ομάδα κρούσης που δραστηριοποιείται στον τομέα της καθαριότητας και κυρίως της απολύμανσης της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Άστεγων

«Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φορείς, παραμερίσαμε αγωνίες, ενώσαμε δυνάμεις και θέληση πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του μαζί και δημιουργώντας μια απίστευτη ασπίδα ανθρωπιάς στα δύσκολα. Μια τεράστια ομπρέλα προστασίας προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, είναι το λιγότερο που μπορώ να απευθύνω σε όλους εκείνους που στάθηκαν και στέκονται δίπλα στην προσπάθεια μας», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δωρεές δε σταμάτησαν ούτε μέρα και με την συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου χιλιάδες συμπολίτες μας πέρασαν ανθρώπινες γιορτές ακόμα και μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top