Θετικό και το δεύτερο τεστ της 31χρονης που είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Τι λέει ο ΕΟΔΥ

Θετικό βγήκε και το δεύτερο τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε 31χρονη ασθενής κορωνοϊού, η οποία είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Κορωνοϊός: Θρίλερ με 31χρονη ασθενή που ανάρρωσε και βρέθηκε ξανά θετική

Η 31χρονη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων που έδειξαν πως ο κορωνοϊός είτε δεν έφυγε ποτέ από τον οργανισμό της, είτε επανήλθε. 

Η ασθενής είχε νοσηλευτεί πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», είχε όμως εμφανίσει ήπια συμπτώματα και πήρε εξιτήριο. Το προηγούμενο Σάββατο όμως είχε ενοχλήσεις στην κοιλιά και πήγε στο Ιπποκράτειο. Εκεί υποβλήθηκε πάλι σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό και αμέσως διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Εκεί υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ, το οποίο όπως έγινε γνωστό σήμερα ήταν ξανά θετικό. 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας: Πώς θα τη χρησιμοποιείτε σωστά

Στον ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι τα συμπτώματα της 31χρονης δεν οφείλονται σε επαναλίμωξη, αλλά σε κάποια αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, υπολείμματα του γενετικού υλικού του ιού μπορεί να παραμένουν και να ανιχνεύονται στον οργανισμό ακόμα κι έναν μήνα μετά την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο ασθενής μεταδίδει τον ιό. 

Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί – Κατέληξε ασθενής από την κλινική Ταξιάρχαι

Στην περίπτωση της 31χρονης αναφέρθηκε χθες και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δήλωσε:

«Ενημερώθηκα χθες και ζήτησα το ιστορικό των ελέγχων της. Ήταν θετική, νοσηλεύτηκε, εξήλθε με αρνητικό έλεγχο, σε κάποια υποτροπή ελέγχθη θετική. Θέλει πολύ προσοχή στο πώς ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος. Φαίνεται ότι το σύνδρομο που εμφάνισε η γυναίκα δεν είναι κάτι σχετιζόμενο με τον ιό. Δε μας φαίνεται να διαφέρει από αυτά που έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία. Μάλλον πρόκειται για μια παρουσία του γεννητικού υλικού του ιού που δε σημαίνει και μετάδοση ούτε για επαναλοίμωξη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top