Κορωνοϊός: Θρίλερ με 31χρονη ασθενή που ανάρρωσε και βρέθηκε ξανά θετική

Αποκλειστικό Star: Το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης εξετάζουν οι ειδικοί

Νέος συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές, όταν γυναίκα που προσβλήθηκε και ανάρρωσε από κορωνοϊό βρέθηκε ξανά θετική σε τεστ που υπεβλήθη, αφού εμφάνισε ξανά συμπτώματα.

Κορωνοϊός: Στους 134 οι νεκροί - 11 νέα κρούσματα, 2.517 συνολικά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, μία 31χρονη Ελληνίδα που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό τέλος Μαρτίου και μεταφέρθηκε στο Παμμακάριστος απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6-7 Απριλίου, εμφάνισε ξανά συμπτώματα κορωνοϊού σχεδόν 20 ημέρες μετά.

Κορωνοϊός: Στους 134 οι νεκροί - Κατέληξε ασθενής της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Στις 24 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα και στις 25 Απριλίου οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβάλλετε σε δεκάδες εξετάσεις καθώς έχει και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εξεταστεί και από γυναικολόγο, ενώ αύριο, Δευτέρα θα υποβληθεί σε επαναληπτικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Τσιόδρας: «Μάλλον αναπτύσσουμε αντισώματα τα οποία διαρκούν ένα έτος»

Όπως μεταδίδει η Κατερίνα Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, ενώ ο ΕΟΔΥ εξετάζει ενδελεχώς την περίπτωση της ασθενούς.

Κοινά σημεία κορωνοϊού με τον Έμπολα

Κορυφαίος Έλληνας ερευνητής με τον οποίο ήρθε σε επαφή η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός έχει την τάση να προσκολλάται στα άσυλα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός «εκρήγνυται» από τον οργανισμό μας όμως δεν είναι μεταδοτικός.

Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος των τριών νέων ανθρώπων από κορωνοϊό

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ο ασθενής έχει πλήρη λοίμωξη και έτσι ο ιός ανακάμπτει, ενώ παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον Έμπολα ο οποίος μένει ενεργός και ανιχνεύσιμος μέχρι και 100 ημέρες, ενώ ο ασθενής μπορεί να νοσήσει ξανά και με άλλα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους και φλεγμονή στα μάτια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου στο Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top