Κορωνοϊός: Στους 130 οι νεκροί στη χώρα - 27 τα νέα κρούσματα

Ποιοι ασθενείς εντάσσονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου

Πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στους 130. 

Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι - Δεν πληροί βασικές προδιαγραφές

Ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του ιού και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 2.490, εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες. 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ο μέρος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη. Το 88% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και είναι ηλικιωμένοι.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, εχουν διενεργηθεί 61.407 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Ποιοι ασθενείς θεωρούνται υψηλού κινδύνου;

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, στις ομάδες αυξημένου κινδύνου νοσηλείας και θανάτου εντάσσονται οι καρδιοπαθείς 19,4%, οι χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι, εκτός του άσθματος, 16,5%, ο διαβήτης 14,8%, η νεφροπάθεια 9,5% και η υπέρταση 11,6%.

Κρήτη: Αρνητική στον κορωνοϊό η 17χρονη από τη Λέρο

Στη συνέχεια, είπε πως η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας το επόμενο διάστημα θα δίνεται φάρμακο δια στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό που είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

«Υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα για ένα φάρμακο που θα δίνεται από το στόμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Έμορι αναγνώρισαν αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να δοθεί και από το στόμα, και θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του ιού, αν πραγματικά δουλεύει, όπως δούλεψε στα πειράματα στο εργαστήριο» ανέφερε.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για την κλινική στο Περιστέρι

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας είπε πως υπήρξε πλήρης ενημέρωση τις τελευταίες ώρες σε όσους ασθενείς έχουν παραμείνει στη μονάδα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού για τα σωστά μέτρα προστασίας.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους», τόνισε ο καθηγητής. 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top