Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός από τον ιό στην κλινική στο Περιστέρι

Τι απαντά ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώτος ασθενής που διέμενε στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Πρόκειται για ασθενή, ο οποίος έκανε αιμοκάθαρση.

Περιστέρι: Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Κορωνοϊός: Στους 125 οι νεκροί - 55 νέα κρούσματα, 2.463 συνολικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΟΔΥ, ένας ασθενής που έφτασε στην εν λόγω κλινική την περασμένη εβδομαδα φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να πήγε σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση μετέπειτα. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να υπήρξε ένα «κενό» στη συννενόηση των υγειονομικών. 

Μέχρι στιγμής, στην κλινική έχουν εντοπιστεί 28 κρούσματα του ιού και τα διαγνωστικά τεστ συνεχίζονται.

Τι απαντά ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής

Ο διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι απάντησε, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα δεν πάρθηκαν αργά «απλά είναι κάποια συμπτώματα της ίωσης αυτής που δεν τα καταλαβαίνεις αμέσως».

Όπως είπε, «κάποιοι με συμπτώματα δεν παραμένουν στην κλινική, έχουν φύγει όπως προέβλεπε η διαδικασία». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top