Η αστυνομία σε «κόκκινο» συναγερμό για τους «αντάρτες» του Πάσχα

Αυστηροί οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία εξόδου – Τσουχτερά τα πρόστιμα

Σε δρόμους και κομβικά σημεία, προκειμένου να αποτρέψουν τις μετακινήσεις εντός πόλεων αλλά και προς την επαρχία, έχουν ξεχυθεί περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί έντονη ανησυχία μετά τις τελευταίες εικόνες συνωστισμού σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και εκκλησίες και θέλουν να αποφύγουν τα λάθη των λίγων απερίσκεπτων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη μεγάλη συνολική προσπάθεια για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός στην Ελλάδα – Στους 109 τα θύματα

Έτσι, η ΕΛΑΣ έχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για μπλόκα και περιπολίες σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των ναών, με στόχο να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις πιστών.

Στους αυστηρούς ελέγχους εντάσσονται και σημεία-«κλειδιά», ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα, όπως το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Τατόι.

Τον Μάιο η πρώτη άρση των μέτρων – Ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Ήδη, έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί ο διπλασιασμός του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, θα επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

Άνοιγμα σχολείων και μικρών καταστημάτων από Μάιο θέλει η κυβέρνηση

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και

β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στα 1.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για κάθε άτομο που συμμετέχει σε δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Τέλος, σύμφωνα με τον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, δεν απαγορεύεται το ψήσιμο του οβελία, αλλά ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις λόγω Πάσχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top