Απαγόρευση κυκλοφορίας-Τα SOS για όσους μετακινηθούν-Πιο αυστηρά τα μέτρα

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους

Μέτρα Πολυτεχνείου θα θυμίζουν τις επόμενες ώρες οι εικόνες με τους ελέγχους και τα μπλόκα. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Αττικής και 25.000 σε όλη τη χώρα. 

Κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα - 108 θάνατοι

Κουνούπι δεν περνάει από τα διόδια αλλά και τους παράδρομους, ενώ περιπολίες ξεκινούν και στις γειτονιές. Το στοίχημα είναι να αποφευχθούν συναθροίσεις που μπορεί να κοστίσουν τις προσπάθειες εβδομάδων που κάναμε όλοι.

Δεν υπάρχει σημείο που να μην έχει στηθεί μπλόκο, όπως θα δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, εικόνες από τα διόδια, την παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου, τη Μαραθώνος, την παραλιακή. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από αυτήν την ώρα μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα περισσότεροι από 25.000 αστυνομικοί θα είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από το drone του STAR στη Λεωφόρο Λαυρίου

Το τριήμερο που ακολουθεί θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των αρχών. Έχουν ριχτεί όλοι στη μάχη. Ακόμα και αστυνομικοί που ήταν στα γραφεία θα βγουν στους δρόμους. Όσοι επιχειρήσουν να ...πεταχτούν μέχρι τον γείτονα, τον συγγενή ή τον φίλο θα γυρίσουν σπίτι με πρόστιμο 300 ευρώ.

Εικόνες που τρομάζουν: Το αδιαχώρητο σε λαϊκές και πάρκα

Όσοι τώρα πιστεύουν πως θα τη γλιτώσουν αν μετακινηθούν με τα ΜΜΜ, κάνουν λάθος. Γίνονται ακόμη και προσαγωγές. 1.250 αστυνομικοί  περιπολούν ανά βάρδια τις εκκλησίες... Οι φάροι είναι συνεχώς αναμμένοι. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε περιπολικά ακόμα και στις γειτονιές, ενώ ελικόπτερα και drone της ΕΛ.ΑΣ θα δίνουν εικόνα στα κεντρικά.

Εκκλησίες και ιεροί ναοί βρίσκονται ήδη υπό το διακριτικό βλέμμα των αστυνομικών. Οι φόβοι για δημόσιες συναθροίσεις είναι υπαρκτοί. Σε μια τέτοια περίπτωση το πρόστιμο είναι 1.000 το άτομο.

Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων γίνονται από το πρωί και σε σούπερ μάρκετ.

Δείτε τι έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά

Κάποιοι κρατούν τις αποστάσεις ενώ άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για μια μέρα σαν όλες τις άλλες προ κορωνοϊου. Ίδια και χειρότερη εικόνα εντοπίστηκε στις λαϊκές αγορές όπως αυτή στο Παγκράτι. Οι αυστηρές συστάσεις των αρχών τους είναι όπως φαίνεται αδιάφορες.

Γεμάτη από κόσμο η παραλία της Θεσσαλονίκης τη Μ. Παρασκευή

Οι Θεσσαλονικείς δε βάζουν μυαλό. Η εικόνα με την γεμάτη παραλία είναι σήμερα το μεσημέρι.

Χαλκιδική: Drone με μεγάφωνο διώχνει τον κόσμο από την παραλία

Παρά τις προτροπές μόλις είδαν λιακάδα βγήκαν για βόλτα. Άλλοι πεζοί, άλλοι με τα ποδήλατα ή με τα κατοικίδια τους. Είχαν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο να δικαιολογήσουμε την μετακίνηση μας αλλά πράξουμε υπεύθυνα και να μην συνωστιζόμαστε.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top