Ένα Πάσχα διαφορετικό για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στο πλευρό παιδιών, γονιών και εργαζομένων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Ένα Πάσχα μακριά; Ένα Πάσχα μακριά από τους μικρούς ασθενείς της ΕΛΠΙΔΑΣ; Από τους μικρούς της φίλους;». Μια σκέψη αβάσταχτη για την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που στα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» δεν πέρασε ποτέ Μ. Εβδομάδα που να μην ευχηθεί από κοντά, να μην σφίξει στην αγκαλιά της τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να μην μοιραστεί με τους γονείς τους τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Όμως η αγάπη βρίσκει πάντα διεξόδους και διαλέγει νέους δρόμους. Έτσι, η χαρά των παιδιών και των γονιών τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων δεν περιγράφεται όταν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επικοινώνησε μαζί τους με skype! Αυτή η διαφορετική συνάντηση κύλησε «με ανείπωτη συγκίνηση και ανάταση ψυχής», όπως η ίδια η κυρία Βαρδινογιάννη περιέγραψε τα συναισθήματα της.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον μικρό Χρήστο

Γιατί μέσα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν για ακόμα μια φορά παρούσα στο πλευρό των ανθρώπων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων για να δώσει σε όλους δύναμη και κουράγιο και συνομίλησε μαζί τους δημιουργώντας μια γέφυρα αγάπης έστω και από απόσταση. Τα λόγια της ζέσταναν τις καρδιές των παιδιών, γονιών και εργαζομένων δίνοντας τους αισιοδοξία και ελπίδα.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον μικρό Χρήστο

«Μου έχεις λείψει πολύ. Σε σκέφτομαι και σε αγαπώ πολύ! Μόλις τελειώσουν όλα αυτά θα έρθω στο Νοσοκομείο και θα σε σφίξω στην αγκαλιά μου! Να είσαι δυνατός και να ξέρεις πως θα είμαι στο πλευρό σου για ό, τι με χρειαστείς!», ήταν τα λόγια της κυρίας Βαρδινογιάννη στον 8χρονο Χρήστο. Έναν πραγματικό μαχητή της ζωής: Πρωτοδιαγνώστηκε με καρκίνο το 2014 και από τότε αντί να παίζει ανέμελος με τα άλλα παιδιά αναγκάστηκε να δίνει μια πραγματική μάχη με έναν σκληρό αντίπαλο. Και μέχρι τώρα έχει βγει νικητής, παρά τις συνεχείς δυσκολίες. Γιατί ο Χρήστος είναι η ίδια η ΕΛΠΙΔΑ, είναι το κάθε ένα παιδί της ΕΛΠΙΔΑΣ, που δεν σταματά να αγωνίζεται για την ίδια του τη ζωή!

Συγκινημένος ο μικρός Χρήστος της απάντησε πως του έχει λείψει πολύ και ανυπομονεί να την δει από κοντά.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί με την Χαρά, μητέρα παιδιού που νοσηλεύεται

Στο ίδιο κλίμα κύλησε και η συνομιλία με την Χαρά, μητέρα του 2,5 ετών Παναγιώτη που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια της Χαράς όταν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή αντίκρισε την κυρία Βαρδινογιάννη. «Σας νιώθω τόσο κοντά μου. Είστε κάθε βράδυ στις προσευχές μου για αυτό που έχετε προσφέρει. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας έχει συμβεί αν δεν ήμασταν σε αυτό το περιβάλλον. Είναι για εμένα άπιαστο όνειρο ότι μιλάω μαζί σας. Σας ευχαριστούμε για όλα», είπε ανάμεσα σε άλλα η Χαρά στην κυρία Βαρδινογιάννη. «Θα είμαι δίπλα σας σε ό, τι με χρειαστείτε. Είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά και ξέρω καλά τι περνάτε. Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα είμαι δίπλα σας για να σας σφίξω στην αγκαλιά μου!», της απάντησε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μανώλης Παπασάββας, Αγάπη Ντούμου και Δήμητρα Μάη συνομιλούν με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Δυνατά συναισθήματα και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν την Ογκολογική Μονάδα όταν η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» επικοινώνησε με εκπροσώπους όλων των εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας, καθώς είναι το πρώτο Πάσχα που η κυρία Βαρδινογιάννη δεν βρέθηκε, λόγω των συνθηκών, στο πλευρό των εργαζομένων να τους ευχαριστήσει σφίγγοντας τους στην αγκαλιά της όπως κάνει κάθε χρόνο.

Ο Ευγένιος Γουσέτης συνομιλεί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Είναι τόσο μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να έχω την ευκαιρία να σας δω και να συνομιλήσω μαζί σας. Σας νιώθω πραγματική οικογένεια. Μου έχετε λείψει τόσο πολύ και εσείς και τα παιδιά μας. Ακόμα και αν λόγω των συνθηκών δεν μπορώ να είμαι εκεί, θέλω να ξέρετε πως η σκέψη και η καρδιά μου είναι πάντα κοντά σας. Είστε οι φύλακες – άγγελοι των παιδιών μας, το στήριγμα του Νοσοκομείου μας. Όλα όσα έχουμε επιτύχει εδώ και 30 χρόνια στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους θα ήταν αδύνατα χωρίς εσάς. Ξέρω πολύ καλά πως ειδικά αυτό το διάστημα αγωνίζεστε και παλεύετε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες παραμένοντας σταθερά στο πλευρό των παιδιών μας και για αυτό σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους μαζί και κάθε έναν σας ξεχωριστά. Είστε οι ήρωες μας!» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Χαραλαμπία Τζαβάρα συνομιλεί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μάλιστα ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης στον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, η κυρία Βαρδινογιάννη θέλησε να τους ευχαριστήσει έμπρακτα φροντίζοντας να τους παρέχει στήριξη τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Έτσι, μοιράστηκαν σε όλους δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Πάσχα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη, συγκινημένοι που ακόμα και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες παραμένει έμπρακτα στο πλευρό τους στηρίζοντας την Μονάδα με όλες της τις δυνάμεις.

Η Χαρούλα Μπουκουβάλα συνομιλεί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση της εργαζόμενης στην καθαριότητα κυρίας Μαρία Θάνου και της εργαζόμενης στην ασφάλεια κυρίας Δήμητρα Μάη όταν συνομίλησαν με την κυρία Βαρδινογιάννη.

«Σας αγαπάμε και μας λείπετε!» είπε η κυρία Μάη, ενώ η κυρία Θάνου ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: «Εκ μέρους όλου του προσωπικού καθαριότητας, θέλω να σας ευχαριστήσω που αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα μας σκεφθήκατε και εμάς! Σας ευχαριστούμε για όλα!». «Εγώ πρέπει να ευχαριστήσω εσάς για όλα όσα κάνετε! Είστε πραγματικοί ήρωες!» της απάντησε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ευχές αντάλλαξε η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και με τον Διοικητή και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη συνομιλία της με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου

«Είστε στο πλευρό μας και συμμετέχετε σε όλους τους τομείς για να είναι καλύτερη η ζωή των παιδιών και αυτό το οφείλουμε σε εσάς! Σας ευχαριστούμε για όλα!», είπε ο γιατρός – ογκολόγος κύριος Ευγένιος Γουσέτης.

«Εκ μέρους όλων των νοσηλευτών θέλω να σας ευχαριστήσω που μας σκέφτεστε και μας τιμάτε αυτές τις ημέρες. Μακάρι το φως της Ανάστασης να φωτίζει τα βήματά σας. Όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα και θα βγούμε πιο δυνατοί και καλύτεροι άνθρωποι» είπε η Προϊσταμένη ΤΑΟ κυρία Σοφία Βασίλα.

«Ξέρουμε ότι είμαστε στην καρδιά και στο μυαλό σας πάντοτε και ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες. Σας ευχαριστούμε για όλα! Χρόνια πολλά σε εσάς και στην οικογένειά σας» είπε η Προϊσταμένη ΜΜΜΟ κυρία Χαραλαμπία Τζαβάρα.

«Σας ευχαριστούμε για όλα. Και μόνο που μας σκεφτήκατε είναι το μεγαλύτερο δώρο. Να είστε πάντα καλά! Να έχετε Καλή Ανάσταση!» είπε η Προϊσταμένη ΚΕΘ κυρία Χαρούλα Μπουκουβάλα.

Η Σοφία Βασίλα συνομιλεί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Η παρουσία σας μας έχει λείψει αλλά ξέρουμε πως είστε πάντα κοντά μας. Σας νιώθουμε πάντοτε δίπλα μας και κοντά μας. Σας ευχαριστούμε για όλα!» είπε ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων κύριος Μανώλης Παπασάββας.

«Ξέρουμε ότι η σκέψη σας είναι πάντα κοντά μας. Το ίδιο αισθάνονται και τα παιδιά και οι γονείς. Η αγάπη σας είναι πάντα κοντά μας. Και η εκκλησία που πρόσφατα προσφέρατε ειδικά αυτές τις ημέρες είναι καταφύγιο για όλους εδώ στο Νοσοκομείο», είπε η Τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας κυρία Αγάπη Ντούμου.

Η Μαριά Θάνου συνομιλεί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

H κυρία Βαρδινογιάννη από την πλευρά της ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κύριο Παπασάββα και την κυρία Ντούμου για την ανεκτίμητη συμβολή τους στο έργο της Ογκολογικής Μονάδας.

Ευχές ζεστές και ανθρώπινες, ένα Πάσχα που η αγάπη βρήκε τον τρόπο να το κάνει ξεχωριστό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top