Ιερά Σύνοδος: 40 μέρες μετά το Πάσχα η Αναστάσιμη γιορτή

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της κυβέρνησης

Φέτος, θα κάνουμε  Πάσχα οριστικά μακριά από τις εκκλησίες. Πρόταση των ιεραρχών είναι όλες οι ακολουθίες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Όμως η Ιερά Σύνοδος έβαλε και μια άλλη ιδέα στο τραπέζι. Καλεί τους πιστούς σε μια Αναστάσιμη γιορτή τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου, με την ελπίδα ότι έως τότε θα έχουν λήξει τα περιοριστικά μέτρα. 

Πάσχα 2020: Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί το Χριστός Ανέστη

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης φέτος θα είναι μελαγχολική. 

Ο θρήνος της Μεγάλης Πέμπτης, το Άγιο Μύρο της Μεγάλης Παρασκευής, το αναστάσιμο φως, όλα συνυφασμένα με την πίστη και την παράδοσή μας.  Για πρώτη φορά, καλούμαστε να τα ζήσουμε  μακριά από τις εκκλησίες. 

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, οι πολίτες θα το γιορτάσουν ... εξ αποστάσεως. Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος μας καλεί να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη στους ιερούς ναούς , την τελευταία ημέρα που προβλέπεται.  Σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου! 

«Δεν έγινε μετάθεση της εορτής. Τη μέρα εκείνη που είναι η απόδοση της γιορτής, που θα γίνει η ίδια η ιερά ακολουθία, να έχουμε τη δυνατότητα να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί» είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. 

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, θα ψήσουμε αρνί;  «Να κάνουν τα αρνιά, βεβαίως. Μπορεί να το κάνουν αυτό. Μακάρι...» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ιερόθεος.

«Πάσχα έχουμε καθημερινά… όποιος έχει τον Θεό στο πλευρό του, να προσεύχεται» λέει ο πατήρ Θωμάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγιά Σοφιάς Πειραιά.

Η Ιερά Σύνοδος προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών, μέσω τηλεδιάσκεψης, κάλεσε τους πιστούς να μη συρρεύσουν στους ναούς, ακόμη κι αν μέσα γίνεται λειτουργία. Τα Θεία Πάθη θα μπορούν να τα παρακολουθούν στις τηλεοπτικές οθόνες ή στο διαδίκτυο, αφού κάλυψη θα έχουν πολλές εκκλησίες

Σε καθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση για το τι τελικά θα ισχύσει την επόμενη εβδομάδα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top