Κορωνοϊός: 26χρονη στην Κρήτη έχασε την γεύση και την όσφρησή της

Τι πρέπει να προσέχουν οι ασυμπτωματικοί φορείς

Με «κινητές βόμβες» μοιάζουν οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, καθώς μπορεί να έχουν τον ιό και να μην το μάθουν ποτέ, αλλά να μολύνουν δεκάδες άλλους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν. Γι΄αυτό και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδων του κινδύνου, τονίζοντας ότι μόνο όπλο μας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μένουμε σπίτι. 

Νοσηλευτής Ευαγγελισμού: «Οι ασθενείς είναι σαν να παθαίνουν ασφυξία»

Η μάσκα και οι αποστάσεις ασφαλείας μπορεί να είχαν γλιτώσει πολύ κόσμο, όπως και στην περίπτωση μιας 26χρονης κοπέλας από την Κρήτη, η οποία μέχρι να καταλάβει ότι έχει κορωνοϊό πέρασε πολύς καιρός. Σε αυτό το διάστημα, δούλευε, έβγαινε έξω και πιθανότατα κόλλησε πολλούς δικούς της ανθρώπους.

Κορωνοϊός: Στους 23 οι νεκροί στη χώρα – 46χρονος στρατιωτικός

Όπως αναφέρει η ίδια, το βράδυ της 8ης Μαρτίου ήταν έξω για φαγητό και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχε γεύση. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσε ότι δεν είχε ούτε όσφρηση. Πήγε να βάλει κολόνια και δε μύριζε τίποτα, έλουζε τα μαλλιά της και δεν ένιωθε καν τη μυρωδιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, πήγε μόνη της να κάνει το τεστ, όταν έμαθε πως κάποιος επισκέπτης στη δουλειά της ήταν κρούσμα. Μετά από 10 ημέρες εμφάνισε κι άλλα συμπτώματα, όπως ήπιο βήχα και δέκατα ως 37,3, με εξαίρεση την Πέμπτη που ανέβασε 37.5 και είχε πονόλαιμο, πονοκέφαλο και μια μικρή «κακουχία».

Τι πρέπει να προσέχουν οι ασυμπτωματικοί φορείς

Όπως αναφέρει η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και Διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, αυτήν την περίοδο της πανδημίας πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε φορείς.

«Και με την...  απλή ομιλία μπορεί να διασπείρουμε τον ιό, ειδικά όταν μιλάμε μεταξύ μας, όταν τρώμε δίπλα δίπλα. Προσέχουμε και μέσα και έξω από το σπίτι και αν σκεφτούμε ότι στην Ιαπωνία οι άνθρωποι φοράνε μάσκες πάντα είναι πολύ καλός τρόπος για να σταματήσει η πανδημία», αναφέρει η κ. Γκάγκα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top