Η AEGEAN προχωρά σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων εξωτερικού λόγω covid-19

Πότε και ποιες πτήσεις αναβάλλονται

Αεροσκάφος Aegean

Σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων του εξωτερικού προχωράει η Aegean από 26 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δραστηριότητας της, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις και τουρισμό

Λόγω της διασποράς του Covιd-19, η AEGEAN ανακοινώνει ότι υποχρεούται να προχωρήσει σε αναστολή των δρομολογίων εξωτερικού από 26/3, τόσο των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα και την ΕΕ αλλά όσο και σε τρίτα κράτη, αλλά και τη σημερινή ενεργοποίηση περαιτέρω εκτάκτων μέτρων από την ελληνική πολιτεία.

Κορωνοϊός: Σταματούν από τα μεσάνυχτα οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

Πότε και ποιες πτήσεις αναβάλλονται

Από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθηνά και προς Βρυξέλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.

Νωρίτερα, μετά από σημερινή οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, από αύριο διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Αγγλία (οι τελευταίες πτήσεις προς/από Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν σήμερα 23 Μαρτίου).
 
Επισημαίνεται ότι η AEGEAN σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίζει, εφόσον της ζητηθεί από τις αρχές, να εκτελεί ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών ή και για άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ πτήσεις επαναπατρισμού από Μαρόκο, Ισπανία, Τσεχία, Πολώνια, Σερβία και Γεωργία για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και μία πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα, για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η AEGEAN ενημερώνει ότι, προς το παρόν, διατηρείται ένα μικρό σε συχνότητες  πτητικό πρόγραμμα εσωτερικού σε όλους τους προορισμούς του δικτύου και με  μοναδικό σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top